Sinemanın akademisi

TÜSİT, yaklaşık 3 yıldır düzenlediği film gösterimleri ve okumaları, film festivalleri ve yönetmen söyleşileri ile hem Edirne'nin, hem de öğrencilerin kültür sanat gelişimine önemli bir katkı sağlıyor. Önemli ödüller almayı başarmış sanat filmlerini ve yönetmenleri Edirneliler ile buluşturan TUSİT, öncesi gün en iyi yönetmen akademi ödüllünü kazanan Alfonso Cuaron'un yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı '˜Roma' adlı filmin gösterimini gerçekleştirdi. Gösterimin ardından film okumasını ise Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Baki Demirtaş yaptı.

Sinemanın akademisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Sinema Topluluğu (TÜSİT), yaklaşık 3 yıldır düzenlediği film gösterimleri ve okumaları, film festivalleri ve yönetmen söyleşileri ile başta öğrenciler olmak üzere Edirne'nin kültür sanat hayatına önemli katkılar sunuyor. TÜSİT, 2019-2020 akademik döneminde de her yıl olduğu gibi film günlerine devam ediyor. Her hafta Perşembe günleri Türkan Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen film günlerinde dünyada ve Türkiye önemli ödüller almış ve sanatseverlerden beğeni toplamış filmleri seyirci ile buluşturan TÜSİT, en iyi yönetmen akademi ödüllünü kazanan Alfonso Cuaron'un yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı '˜Roma' adlı filmin gösterimini gerçekleştirdi.

En iyi yönetmen, yabancı dilde en iyi film ve en iyi görüntü yönetimi dalında Oscar ödüllerinin sahibi olan dram türündeki filmin gösterimine öğrencilerin yanı sıra Edirneliler de ilgi gösterdi. 135 dakika süreli film, 2 perdede gösterildi. Cuaron'un Mexico City'de geçen çocukluğunu yarı-otobiyografik olarak anlatan ve oyuncu kadrosunda Yalitza Aparicio, Marina de Tavira ve Jorge Antonio Guerrero gibi isimlerin yer aldığı '˜Roma'nın gösterimin ardından Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Baki Demirtaş, film okuması gerçekleştirdi.

Meksika'nın 1970-71 yıllarının yansıtıldığı filmde sınıflar arasındaki eşitsizliğe dikkat çekilirken; film boyunca geniş ölçekli kameradan siyah beyaz görüntüler ve çeşitli simgelerle sanatseverlere realist bir dünyanın sinemasal boyutu yaşatılıyor. Filmde aile içi çatışmalarla birlikte kadının yaşadığı bireysel ve toplumsal sorunlar da beyaz perdeye yansıtılırken; farklı sınıflardaki kadınların ayakta kalma mücadelesi anlatılıyor. Düşük tempoda olsa da etkileyici sahneleriyle beğeni toplayan filmin Öğretim Görevlisi Dr. Baki Demirtaş tarafından gerçekleştirilen film okumasının ardından etkinlik sona erdi. TÜSİT Film Günleri, 31 Ekim Perşembe günü devam edecek. 

 

 

Bakmadan Geçme