Şiddetli öksürüğe şifa, bilye kekik

Aktar Sedef Baraz, vatandaşların kış aylarında yoğunlaşan hastalıklara karşı direnç kazanabilmesi için bilye kekiğinin tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Şiddetli öksürüğe şifa, bilye kekik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Bitkisel ürünlerle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor. Kış aylarında vatandaşalar, hastalıklara önlem alabilmek için soluğu aktarlarda alıyor.

Bilye kekik, vücudu toksinlerinden arındıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren en etkili kekiklerden biridir. Özellikle solunum yolu hastalıklarının kısa sürede tedavi edilmesini sağlayan bilye kekik çay olarak demlenerek ilaç niyetine tüketilebilir.

Kış aylarında hastalıkların daha çabuk atlatılması ve sağlıklı bir kış geçirilmesi için önerilerde bulunan Aktar Sedef Baraz, “Bilye kekik, kekiğin ham halidir. Normalde yemeklerde de kullanılır. Anti inflamatuar iltihap giderici olarak kullanılır. Diş çekimi ve diş etlerine kullanılır. Vücuttan iltihabı atmada etkilidir.  Şiddetli öksürüğe iyi gelir. Vatandaşlar öksürük gibi problemlerle geldiğinde önerdiğimiz bir kekiktir. Kısa sürede etkili olan bu kekik öksürüğün önüne geçiyor. Solunum yolu hastalıklarının kısa sürede tedavi edilmesini sağlar.” Dedi.

Astım, bronşit, nezle ve grip gibi solunum rahatsızlıklarında bilye kekiğinin etili olduğunu belirten Baraz, “Yoğun kış dönemlerinde kullanılan bu kekik boğaz ağrısına karşı çok etkilidir. Vatandaşlar kış aylarında bu kekiği gönül rahatlığıyla kullanabilir. Astım, bronşit, nezle ve grip gibi solunum rahatsızlıklarında bilye kekik çok etkilidir.” Şeklinde konuştu.

Baraz, kış aylarında artan sağlık sorunu öksürük için doğanın mucizesi bilye kekiğinden destek alınması gerektiğini aktardı.

Tüm vücudu toksinlerden arındıran ve bağışık sistemini güçlendiren kekiğin kış aylarında bol bol tüketilmesini tavsiye eden Baraz, “ kekik boğazları yumuşatır ve şiddetli öksürüğün anında geçmesini sağlar. Solunum yolu hastalıklarının kısa sürede tedavi edilmesine yardımcı olur.” İfadelerine yer verdi.

Kekiğin kronik öksürüğe iyi geldiğini ve düzenli tüketilirse iyileştirici etkisi olduğunu belirten Baraz, “bir bardak suya bir tatlı kaşığı demleme usulüyle içilir. Yoğun iltihaplı durumlarda günde iki defa kullanılır ama normal şartlarda günde 1 defa kullanıma uygundur. İlaç kullanmak istemeyen vatandaşlar hem içebilir hem de gargara şeklinde kullanabilir.” Dedi. Kumru Öngün

 

KUMRU ÖNGÜN