Sıcaklıkla beraber nem oranı da yükseliyor

Edirne'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve son günlerde daha da yükselen sıcaklıklarla birlikte nem oranı da bunaltıcı seviyeye çıktı.

Sıcaklıkla beraber nem oranı da yükseliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de son günlerde yükselen sıcaklıklarla birlikte nem oranının da artması vatandaşın sıcaktan bunalmasına sebep oldu.

Hava tahmin raporunda ise önümüzdeki hafta nem oranının zaman zaman yüzde 84’e kadar yükseleceği görüldü.

Kentte yaz mevsiminin etkisiyle birlikte hava sıcaklıklarının 35 derecenin üstünde seyretmeye devam ederken vatandaşlar aynı anda artan nem oranıyla da mücadele ediyor.

Meteoroloji verilerine göre, son günlerde Edirne’de sıcaklık değerleri oldukça yüksek. 35 dereceyi aşan sıcaklıklara ek olarak, yüksek nem oranı da vatandaşların rahat bir şekilde dışarıda vakit geçirmesini zorlaştırıyor. Hava tahmin raporuna göre önümüzdeki günlerde nem oranının yüzde 80’in üzerine çıkması bekleniyor.

Uzmanlar, yüksek nem oranının sıcaklığı daha da hissedilir kıldığını ve vücuttaki terleme mekanizmasını etkileyerek rahatsızlığı arttırabileceğini söylüyor.

Yüksek sıcaklıkların ve nemin özelikle dışarıda çalışmak zorunda olanlar ve açık havada vakit geçirenler için önemli bir sağlık riski oluşturduğunu vurguluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre önümüzdeki hafta Edirne’de hava sıcaklığının, Pazartesi 35, Salı 36, Çarşamba 34, Perşembe 33, Cuma 32 derece olması bekleniyor.

Hafta boyunca belirli zamanlarda nem oranının yüze 84 düzeyine çıkacağı ön görülüyor.  Sercan Güder

SERCAN GÜDER