• Haberler
  • Edirne
  • Sıcak Havalarda Çocukların Serinleme Tehlikesine Dikkat !

Sıcak Havalarda Çocukların Serinleme Tehlikesine Dikkat !

Edirne'de sıcaklardan bunalıp serinlemek isteyen çocuklar, sulama kanalları ve süs havuzlarına yöneliyor. Bu durum, ciddi tehlikeler barındırıyor. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Edirne Temsilcisi Özkan Arsu, çocuklara ve ailelere uyarılarda bulunarak, ücretsiz olarak sunulan 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesinden yararlanmaya davet etti.

Sıcak Havalarda Çocukların Serinleme Tehlikesine Dikkat !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıcak havalardan bunalan çocuklar, serinlemek için kendilerini tehlikeye atarak sulama kanalları ve süs havuzlarına giriyorlar. Yetkililer, boğulma riski başta olmak üzere, yaralanma, elektrik akımına kapılma ve bulaşıcı hastalıklara karşı ciddi uyarılarda bulunuyor. Özellikle Saraçlar Caddesi gibi yoğun bölgelerdeki süs havuzlarının çöp, yosun ve diğer kirleticilerle dolu olması, enfeksiyon hastalıklarına davetiye çıkarıyor.

Uzmanlar, çocukların güvenliği için ailelerin dikkatli olması gerektiğini vurgularken, yüzme öğrenmek için güvenli alternatifler sunan projelere yönlendirilmesinin önemine dikkat çekiyorlar.

Mermer ya da seramik olan havuzlarda kaygan zeminlere çıplak ayakla basan çocukların her an düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini söyleyen Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Edirne Temsilci Özkan Arsu, Islak zeminde düşmeye bağlı kafa travmalarının ölümcül sonuçları olabildiğine dikkat çekti.

Ayrıca havuzlarda aydınlatma için kullanılan elektrik sistemlerinin de büyük tehlike oluşturduğunu belirten Arsu, çocukların açıkta kalan bir kablo nedeniyle elektrik akımına kapılabildiğini ve bunun da ölümle sonuçlanabildiğini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın  “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi olduğunu söyleyen Arsu, özellikle çocukların nehir, gölet, süs havuzları gibi noktalarda serinlemeye çalışmak yerine bu ücretsiz projeden yararlanarak olimpik yüzme havuzuna yönlendirilmeleri çağrısında bulundu.

Hem çocukların hem vatandaşların yüzme bilmeyen kalmasın projesinden ücretsiz olarak faydalanabileceğini belirten Arsu, serinlemek için yazın gölet ve nehirleri tercih edenlere çağrıda bulundu.

Edirne'de Meriç Nehri'nde kısa süre önce üzücü bir olay yaşandığını ve çocukların serinlemek için girdikleri nehirde canlarını hiçe sayarak hayatlarını riske attıklarını hatırlatan Arsu, "Vatandaşlarımız hem kendileri hem de çocukları için ücretsiz yüzme programları hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden bilgi alabilirler ve katılabilirler. Böylece hem onların hayatı riske girmez, hem de böyle bir hizmetten yararlanmış olurlar. Bilgi almak için web sitesini, ana binayı ya da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün havuzunu ziyaret edebilirler" ifadelerine yer verdi.

"PROJEDEN HER YIL ORTALAMA BİNE YAKIN KİŞİ YARARLANIYOR"

Her yıl ortalama bine yakın kişinin projeden yararlandığını ifade eden Arsu, kışın okul gruplarının yazın ise okul dışında insanların bu projeye başvurduğunu söyledi.

Her olasılığın dikkate alınması gerektiğini söyleyen Arsu,"Çocuklarımızı hem boğulma tehlikesinden hem de olası elektrik kaçaklarından korumak için kent içindeki süs havuzlarından uzak tutmalıyız” diyerek ailelere çağrıda bulundu. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar