• Haberler
  • Edirne
  • Sıcak hava en çok sokakta yaşayan canlıları etkiliyor

Sıcak hava en çok sokakta yaşayan canlıları etkiliyor

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Edirne'de de etkisini gösteriyor. Sıcak hava insanları yanı sıra sokaktaki yaşayan canlıları da olumsuz etkiliyor.

Sıcak hava en çok sokakta yaşayan canlıları etkiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, insanları olduğu kadar sokakta yaşayan canlıları da olumsuz etkiliyor. Kentte özellikle kavurucu sıcakların etkili olduğu öğlen saatlerinde vatandaşlar dışarı çıkmaktan kaçınırken, sokak hayvanları ise buldukları gölgelik alanlarda ve iş yerlerinin girişlerinde serinlemeye çalışıyor.

Sokakta yaşayan canlıların su ve mama bulmakta zorlandığını belirten Bir El Bir Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, “Sokaklarda zor şartlar altında yaşayan hayvanların yardıma muhtaç. Kavurucu sıcakların etkili olduğu bu günlerde herkesin basit yöntemlerle sokak hayvanlarının yaşama tutunmasına katkı sağlayabilir. Evlerde bulunan kaplara su ya da mama koyup kapı önüne bırakılması zor değil. Herkes bu şekilde yaparak sokak canlılarına yardım edebilir.” Dedi.

Islattı Aydın, sokak hayvanları konusunda kentteki yöneticilerin de çalışma yapması gerektiğini belirtti.

Islattı Aydın, valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak kent genelinde belli bölgelere sabitlenen ve temizlenebilen mama ve su kapları koyulmasını istediklerini dile getirdi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ