5 derece daha bunalacağız!

Marmara Bölgesi'nde mevsim normallerinde seyreden sıcaklıkların 19 Ağustos Pazartesi gününden itibaren 3 ila 5 derece artacağı açıklandı.

5 derece daha bunalacağız!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; hava sıcaklıklarının Pazartesi gününden itibaren artacağını ve önümüzdeki hafta boyunca bölgede mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Önümüzdeki günlerde bazı illerde en yüksek sıcaklıkların, Edirne’de 35-39, İstanbul’da 31-33, Kocaeli’nde 32-35, Sakarya’da 32-35, Yalova’da 31-36, Kırklareli’nde 33-37, Tekirdağ’da 30-36 derece aralıklarında olacağı tahmin ediliyor.

Yüksek ve bunaltıcı havalar nedeniyle, kronik hastalıkları olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların 11.00 ile 16.00 arası açık ve güneş gören alanlarda bulunmamaları konusunda dikkatli ve tedbirli olmalarını belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da (AFAD), yüksek seyreden hava sıcaklığına karşı tedbirleri arttırdı. Binlerce vatandaşa  eş zamanlı olarak SMS atan AFAD aşırı sıcaklara karşı uyarı yaptı.

AFAD tarafından gönderilen mesajda, açık alanda ateş yakmanın yasak olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yurdun dört bir yanında görülen orman yangınları ve artan sıcaklıklar sebebiyle alınan önlemi duyuran mesaj kısa sürede çok kişiye ulaştırıldı. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN