Siber Suçlarla mücadele semineri düzenlendi

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde siber suçlarla mücadelede farkındalık yaratmak için seminer düzenlendi.

Siber Suçlarla mücadele semineri düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 


Ülke gündeminde son zamanlarda oldukça can sıkan siber suçlarla mücadele için farkındalık semineri düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen seminere Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlileri öğrencileri bilgilendirdi.

Seminerde, internet üzerinden işlenen suçların hızla arttığı ve bu konuda her kesimin bilinçlenmesi gerektiği ifade edildi.

Sahte elektronik postalarla başlayan siber suçların günümüzde çok kötü noktalara geldiğini belirten Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlisi, tehdit, şantaj ve suça teşvik olarak önlerine çıktığını belirtti.

Seminerde, dolandırıcılık çeşitlerinden ve güvenlik yazılımlarının öneminden de bahsedildi.

Son zamanlarda Türkiye çapında siber suçlarla ilgili çok fazla şikâyet olduğunu ve insanların başına sürekli olarak bir şeyler geldiğine değinildi.

Toplumun her kesiminin bilinçlenmesi gerektiğini hatırlatılan seminerde insanların yalnız olmadığını siber suçların her zaman yanlarında olduğu hatırlatıldı.

Seminer soru cevap olarak katılımcıların merak ettikleri üzerine devam etti.

Gerçekleştirilen programın sonunda Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri İlyas İpek, yetkililere teşekkür ederek seminerlerin toplumsal farkındalığı arttıracağına inandığını ifade etti.

Seminer hediye takdimiyle sonlandı. 

SERCAN GÜDER