Servisler...

2024-2025 eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kaldı. Öğrencilerin ulaşımını sağlayan servis sürücüleri de hazırlıklara başladı. Servis araçlarının bakımları sürerken, şoförler ve hostesler için eğitimler gerçekleştiriliyor.

Servisler...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Servisçiler Odası Başkanı Göksel Çakman, sürücüler için sertifika olduğunu altını çizen Göksel, “Servis şoförlüğü için sertifikalar var. Yoldan geçen birini tutup şoför yapamıyorsunuz. Gerekli belgeler var psikoteknik gibi, her yılın başında ocak ayında güzergâh belgeleri alıyoruz. Belediye tarafından muayene oluyoruz. Şoförlerin hepsine, idrar tahlili yapılıyor. Herhangi bir bağımlılığı var mı yok mu diye. Bütün raporlar alınıyor. İletişim eğitimi alınıyor. Sürüş eğitimi alınıyor. Psikoloji sinir eğitimi alınıyor. Yolda başına herhangi bir şey gelirse gerek diğer sürücülerle gerekse servisteki vatandaşla yaşayabileceği herhangi bir problemde sinirlerine hâkim olabilmek için eğitim alıyor.” diye konuştu.

Yeni eğitim- öğretim dönemindeki fiyat tarifesi de belli oldu.

Buna göre 0-3 kilometrede bin 575 lira, 3-6 kilometrede bin 875 lira, 6-10 kilometrede 2 bin 175 lira, 10-15 kilometrede 2 bin 400 lira olarak belirlendi.

15 kilometreyi aşan her kilometre için ise 50 lira ek ücret alınacak.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN