• Haberler
  • Edirne
  • Şengül'den, Hıdırlık Tabyası ve Şükrü Paşa söyleşisi

Şengül'den, Hıdırlık Tabyası ve Şükrü Paşa söyleşisi

Yazar Şengül, 'Balkan Harbinde Hıdırlık Tabyası ve Şükrü Paşa' konulu söyleşi yapacak

Şengül'den, Hıdırlık Tabyası ve Şükrü Paşa söyleşisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de 2021 yılında restore edilen Balkan Tarihi Müzesi, “Kuşatma” romanının yazarı Enver Şengül’ün söyleşisine ev sahipliği yapacak.

Yazar Enver Şengül “Balkan Harbinde Hıdırlık Tabyası ve Şükrü Paşa” konulu söyleşi yapacak.

Söyleşi 20 Ağustos Salı günü saat 18.30’da Balkan Tarihi Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Şengül, mimarisi ve tarihi atmosferi ile bugüne kadar binlerce ziyaretçiyi ağırlayan tabyada, Edirne savunmasını konu alan “Kuşatma” adlı romanından yola çıkarak Balkan Savaşında bu tarihi mekânda yaşananlar üzerinde duracak.

Hıdırlık Tabyası’nın en yüksek tepesinde oluşturulan seyir terasında yapılacak olan söyleşide hem kentin panoramik manzarası göz önüne serilecek hem de Edirne’nin geçirdiği acı ve zor günler anlatılarak dinleyiciler bir zaman yolculuğuna çıkarılacak.

Balkan Savaşında bu tabyanın öneminin çok büyük olduğunu belirten yazar Enver Şengül, romanı “Kuşatma”nın önemli ve özellikle final bir bölümü bu tabyada geçtiği için tarih, edebiyat ve kitap seveler için önemli bir etkinlik olacağını hatırlatarak “Kültür Müdürlüğümüzün desteği ile o günlerde yaşananları gerçek mekânında anlatmak benim için çok anlamlı ve heyecan verici olacaktır” dedi. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ