SELİM DAĞCI, 'BİZ YAPICIYIZ, BOZUCU OLMADIK'

İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası seçimli Olağan Kongresi 20 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek. 4 adayın yarışacağı kongre öncesi çalışmalar başladı. Başkan adaylarından esnaf Selami Dağcı gerçekleştirdiği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı.

SELİM DAĞCI, 'BİZ YAPICIYIZ, BOZUCU OLMADIK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 adayın başkanlık için yarıştığı Edirne İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası seçimleri 20 Şubat Pazar günü gerçekleşecek. Yönetim kurulu ile birlikte başkanlığa adaylığını açıklayan Selim Dağcı, çalışmalara başladıklarını belirtti.

'Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya karar verdik'

Selim Dağcı; 'Oda yıllar önce Marangozlar odası olarak kuruldu. Nail Öz tarafından kurulan oda zaman içinde diğer sektörlerinde birleşmesiyle İnşaat Sanatkârlar Odası olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yıl marangoz esnafları olarak odaya geri dönmek istiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya karar verdik' dedi.

'Bizim birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var'

Sanayi sitesinin en eski esnaflarından biri olduğunu belirten Selim Dağcı, 'Burada yapılması gereken en önemli şey esnaflarla birlik ve beraberliği sağlamak. Sanayi sitesinin en eski esnaflarından birisiyim. Bugüne kadar yanımda yetiştirdiğim 5 kişi dükkân açıp işletme sahibi oldu. 2 kişi de yanımda sigortalı olarak çalışmaktadır. Ben şu anda emekliyim. Bu işlerle uğraşacak altyapımız ve zamanımız var. Bizim burada yapacağımız en önemli şey odamızdaki tüm üyelerimizle birlik ve beraberliği sağlayıp güçlendirmek olacaktır. Biz istiyoruz ki Elektrikçilerle ve emlakçılarla birlik olalım fuarlara gidelim.  Yapabileceklerim arasında öncelikle esnafların derdini dinleyip, çözüm bulmak yer alıyor. Bizim birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var.  Buna da biz çok önem veriyoruz' ifadelerini kullandı.

'Biz yapıcıyız, bozucu olmadık'

Karma bir oda olduklarını ve elektrikçinin, emlakçının ve marangozcunun ayrı ayrı dertleri olduğunu belirten Dağcı, 'Bunun için bir gece düzenleyip tüm sorunları ve dertleri masaya yatırıp tartışıp bunların çözümü için çalışacaklarını ifade eden Dağcı, 'Diğer adaylara aynı yönetimde birlikte hareket etmek için teklifte bulunduk fakat onların kabul etmedi. Bu yola çıkarken mevcut başkan Tezcan kardeşimle konuştum. Biz 4 yıl önce bütün marangozlar olarak Tezcan Liznak kardeşimize destek verdik. Fakat bu dönem aynı desteği biz istedik. Lakin '˜Biz böyle bir şey düşünmüyoruz oda bizim için önemli' dedi. Devamında Cenk kardeşimi görüşmeye çağırdım. '˜Bir işin çıraklığını yapmadan ustalığı olmaz. Gel birlikte olalım odaya adımını at sonra devam edersin' dedim. O da kabul etmedi. Şimdi Mustafa Tavukçu ile görüştük. Kendisi de '˜Odaya başkan ben olayım, milletvekili kulvarında gitmek istiyorum' dedi. Onunla da bir birliktelik yakalayamadık. Biz yapıcıyız, bozucu olmadık.

20 Şubat  Pazar günü gerçekleştirilecek kongrede Elektrikçi Tezcan Liznak, Marangoz Selami Dağcı, telefoncu Cenk Dilmeç ve elektrikçi Mustafa Tavukçu Edirne İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası başkanlığı kıyasıya yarışacak. İnşaat Sanatkârları Odası Başkan Adayı Selami Dağcı'nın yönetim kurulunda Ümit Ciğercioğulları, Ali Özek, Osman Şemin, İsmail Gönen, Yunus Emre Keskin, Onur Önaldı, Serhat Ardalı, Doğan Kına ve Furkan Tamer Ceylan yer alıyor.

 

Filiz Uçan