Şehitler için pedala bastılar

Edirne Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü kapsamında Balkan şehitlerini anma bisiklet turu gerçekleştirdi. Atatürk Anıtı'ndan başlayan tur, Gazimihal Köprüsü, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ve Yıldırım güzergâhlarından devam ederek Asker Hastanesi Şehitliği'nde sona erdi.

Şehitler için pedala bastılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü kapsamında Balkan şehitlerini anma bisiklet turu gerçekleştirdi. Bisiklet İl Temsilcisi Utku Zorlutuna'nın yönetiminde Atatürk Anıtı'nda bir araya gelen yaklaşık 30 bisiklet sporcusu, Türk bayrakları eşliğinde Asker Hastanesi Şehitliği'ne pedal çevirdiler.

Zorlutuna, Balkan Şehitlerini Anma Bisiklet Turu ile ilgili yaptığı açıklamada, Atatürk Anıtı'ndan başlayan turun sırasıyla Gazimihal Köprüsü, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ve Yıldırım güzergâhlarından devam ederek Asker Hastanesi Şehitliği'nde sona ereceğini belirterek; 'Edirne'deki tüm bisiklet kulüpleri ve derneklerini davet ettik. Hava şartları daha iyi olsaydı bizim için daha güzel bir etkinlik olacaktı ama 26 Mart, bizim için anlamlı bir gündür. Gençlerimizle, bisiklet sporuna gönül vermiş vatandaşlarımızla turumuzu gerçekleştireceğiz' ifadelerine yer verdi.

Edirne'nin bisiklet sporunda güzel bir yerde olduğunu söyleyen Zorlutuna; 'Derneklerimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'müz ile birlikte güzel organizasyonlara imza atıyor. Organizasyonların Türkiye için en büyüğü olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu da Edirne'mize almayı diliyoruz. Uluslararası yarışlarımız var ve düzenlemiş olduğumuz Cumhuriyet Kupası Yol Bisikleti Yarışı'mız geleneksel hale geldi. Turumuz, Asker Hastanesi Şehitliği'nde şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızı okumamızın ardından sona erecek' dedi.

Zorlutuna'nın açıklamalarının ardından tura katılan sporcular, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin eşliğinde Atatürk Anıtı'ndan turu başlattılar. Sporcular, Asker Hastanesi Şehitliği'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşı'nı okuyarak turu tamamladılar. 

Bakmadan Geçme