Sarı Elmas tezgahtaki yerini aldı

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan kayısı tezgahlarda yerini aldı.  

Sarı Elmas tezgahtaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Pazartesi günleri kurulan meyve- sebze pazarında havaların ısınmasıyla birlikte yaz meyveleri tezgahtaki yerini aldı.

Hava sıcaklıklarının artması ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte pazartesi günleri kurulan meyve-sebze pazarında tezgahtaki bolluk fiyatlara yansıdı.

Yaz aylarını vazgeçilmez meyvelerinde olan kayısı da bu hafta tezgahları süsledi.

Vatandaşların özellikle Haziran ve Temmuz ayında beklenen sezonun ilk kayısıları 80 liradan alıcı bulmaya başladı.

Kış boyu özlemi çekilen meyvelerin fiyatları şu an için yüksek olsa da,  Pazar esnafı ilerleyen günlerde fiyatların normal seviyelerde seyredeceğini belirtti.

Sabahın erken saatlerinde tezgahlarını açan Pazar esnafı müşterilerini beklemeye başladı.

Yaz meyvelerini almak için vatandaşların pazarı tercih ettiğini dile getiren Pazar esnafı İsmail Balkamış “Kayısı tezgahtaki yerini aldı. Yeni çıktığı için fiyatlar biraz yüksek ama ileride düşü yaşanır. Kayısı bollaştığı zaman 30 liraya kadar düşer. İşlerimiz güzel gidiyor. Yaz meyveleri çıktığı için vatandaşlar taze taze almak için pazarlara geliyor.” Dedi.

Vatandaşları kayısıya özlem duyduğunu dile getiren Pazar Esnafı Oktay Selçik, “Kayısının şu an fiyatı yüksek. Vatandaşlar fiyatları yüksek olsa da kayısıya özlem duyduğu için yarım kilo ya da bir kilo alıyor. Satışlarımız iyi gidiyor. Yaz meyvelerine talep çok fazla vatandaşlar gelip buraya taze taze alıyor.  Şu an Çanakkale kayısısı ve Malatya Kayısısı var ne çok tercih edilen Malatya kayısısı.” Şeklinde konuştu.

Selçik, ilerleyen günlerde yaşanan bollukla fiyatlarda düşüş olacağını aktardı.   Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ