• Haberler
  • Edirne
  • Saraçlar Caddesi estetik ve düzenli görünüme kavuşuyor

Saraçlar Caddesi estetik ve düzenli görünüme kavuşuyor

Edirne'de kentin estetiğini yeniden canlandırmak ve tarihi dokuyu korumayı amaçlayan sokak sağlıklaştırma projesi başlatıldı.

Saraçlar Caddesi estetik ve düzenli görünüme kavuşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saraçlar Caddesi’ndeki yapı düzensizliklerinin ortadan kaldırılması, esnaf ve halk tarafından memnuniyetle karşılandı.

Tabelaların düzensizliği, kaldırım işgalleri ve tarihi yapılar üzerindeki sonradan eklenen kaplamalar gibi unsurlar bu projenin odak noktası olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önderliğindeki projede, tescilli yapılar da dâhil olmak üzere birçok bina incelenerek özgün kimliklerine geri kazandırılacak. Proje tamamlandığında, Saraçlar Caddesi daha estetik ve düzenli görünümü kavuşması hedefleniyor.

Uygulama kapsamında, yapılara sonradan eklenen kaplamalar kaldırılacak. Görsel kirlilik oluşturan klima, anten, kablolar, görünmez alanlara taşınacak. Kent merkezinin geneline de taşınacak projenin 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Saraçlar Caddesi esnafı Ömer Gaçal, projenin güzel gözüktüğünü ve memnun olduklarını söyledi. Bir an önce bitirilip caddenin daha güzel bir hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Gaçal, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Esnaf Kâmil Kerimler de projenin esnaf için gayet iyi olacağını aktardı. Yurt dışından gelen turistlerin caddenin eski halini merek ettiğini ifade eden Kerimler, “Edirne’nin en işlek caddesinin daha da güzelleşmeye ihtiyacı var.” Dedi.

Bölge Esnaflarından İsmail Tepe ise sağlıklaştırma projesinin çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğüne ifade etti. Tepe, proje tamamlandığında caddenin daha düzenli olacağına dile getirdi. Kuyumcu Esnafı Aslan Zeki de projeye ihtiyaç duyduklarını ve nihayet hayata geçtiğini aktardı.

Dünyada sürekli yenilenme ve gelişme durumunun söz konusu olduğuna dikkat çeken Zeki, Saraçlar Caddesi’nin de yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Zeki, vatandaşların dolaşması ve caddenin daha aktif bir hal almasını umduklarını belirtti.

KUMRU ÖNGÜN