Şampiyonluk hedefiyle yola çıkıyorlar

Edirne Kültür Sanat Doğa Sporları Kulübü Kadın Hentbol takımının bu yılki hedefi de şampiyon olmak.

Şampiyonluk hedefiyle yola çıkıyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Kültür Sanat Doğa Sporları Kulübü Kadın Hentbol takımı elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine topladı. Geçtiğimiz yılı şampiyonlukla tamamlayan kulüp bir üst lige yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Kadın Hentbol takımının sıradaki hedefi birinci lig.

Hentbol takımları ile birinci lige çıkmayı hedeflediklerini söyleyen Edirne Kültür Sanat Doğa Sporları Kulübü Başkanı Özkan Arsı, "Edirne Kültür Sanat Doğa Sporları Kulübü hentbol takımıyla geçen sene 2. lige çıktık. Bu sene de 2. Ligte yaklaşık 6 tane dışarıdan transfer yaptık. Edirne'den sporcularımız var ama şehir dışından da takviye aldık. Bu takviyeleri alırken de takımı kuvvetlendirip 1. Lige çıkma hedefi koyduk." Dedi.

Gençlerin spor dalında yükselmeleri ve büyük başarılara imza atarken Edirne’yi temsil etmeleri konusunda desteklerin de çok önemli olduğunu dile getiren Arsu, "Edirne Valisi Yunus Sezer, İş İnsanı Nesim İba, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İş İnsanları Gökhan Balta, Bülent Günal, Feridun Acar, Yalçın Parmak ve Kemal Kılıç kulübümüze birçok konuda destek oldular. Kendilerine çok teşekkür ederim." İfadelerine yer verdi.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve spora yönelip başarı elde etmesinde kulüplere destek olanların da takdir edilmesinin önemli olduğuna değinen Arsu, bu yılki hedeflerinin 1. Lige çıkmak olduğunu söyledi.

Edirnelilerin takıma destek olmalarını ve maçları izlemeye gelmelerini isteyen Arsu, "Edirne bize destek versin. Takımımız itibaren 3 haftalık bir kamp dönemine giriyor. 4. Tane deplasman 4 tane de Edirne'de maçımız olacak. Onlardan sonra play-of... 3 Kasım'da ilk maçımız var. O tarihe kadar takımımız kampta olacak. Daha sonra da 4 maçımız olacak. Hocamız ve öğrencilerimizle birlikte hem salon hem de kondisyon antrenmanlarımıza start veriyoruz.” Sözlerini kullandı  

Fikstür çekiminin ardından belirlenecek maç programının 3 Kasım'da başlayacağını söyleyen Antrenör Mertcan Önder, "Geçen sene bölgesel ligde şampiyon olduk. Bu sene de ikinci hedefte boy göstereceğiz.  Hedefimiz birincilik. 3 haftalık kamp sürecimiz olacak. Zaten antrenmanlarımız da devam ediyordu. Dışarıdan gelen sporcularımızla birlikte bir kamp sürecine gireceğiz." Dedi.

5'li ve zorlu bir grupta olduklarını ifade eden Önder, başarılı bir şekilde çıkacaklarını ve sonrasında Play-Off'tan da sıkıntısız bir şekilde ayrılıp adlarını birinci lige yazdırmayı istediklerini belirtti.

SERCAN GÜDER