Şampiyonada Türkiye rüzgarı esti

Edirne ikinci kez uluslararası kürek şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Şampiyonaya 50 sporcu ile katılan Türk Milli Takımı 7 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalya kazanmayı başardı. Türk Milli Takımı toplamda 18 madalya kazanarak genel klasmanda ikinci, erkeklerde ise ilk sırada yer aldı. 

Şampiyonada Türkiye rüzgarı esti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkenin ilk ve tek olimpiyat standartlarındaki kürek parkurunun Edirne’ye kazandırılmasının ardından şampiyonalara ev sahipliği yapmaya başladı. 

Türkiye ve Edirne geçen hafta tarihinde ilk kez Avrupa Kürek Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştı. Bu hafta ise Edirne’de Balkan Kürek Şampiyonası gerçekleştirildi.

İLK GÜN 11 MADALYA

Şampiyonaya 8 ülkeden yaklaşık 300 sporcu katıldı. İki gün süren yarışların ilk ayağında Türkiye 11 madalya kazandı. Cumartesi günü gerçekleşen yarışlarda Türk Milli Takımı 4 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

FİNAL GÜNÜ MADALYA İLE BAŞLADI

Pazar günü ise Türk Milli Takımı yarışlara iyi başladı. İlk yarışta Türkiye, 8 tek dümencilide 6 dakika, 55 saniye, 41 saliselik derecesiyle gümüş madalya kazanmayı başardı. İkinci gün yarışlarında ilk altın madalya ise 2 tek kategorisinde Can Yüce ve Muhammed Enes Kılıç ikilisi 6 dakika, 53 saniye, 60 saliselik dereceleri ile 2 bin metrelik parkuru ilk sırada bitirmeyi başardı.

Şampiyonanın ikinci gününde Türk Milli Takımı’nın ikinci altın madalyası ise Muhammed Efe Yılmaz - Baturalp Akdeniz, Mehmet Yıldız - Erdem Taş’ın katıldığı 4 çifte kategorisinde geldi. Sporcuların 6 dakika, 8 saniye ve 65 saliselik dereceleri altın madalyayı Türkiye’ye getirdi.

Livanur Tulun ve Ayşe Mina Celebioğlu’nun katıldığı 2 tek kadınlar U 19 kategorisinde 7 dakika, 56 saniyelik dereceleri ile bronz madalya kazandı.

Türkiye’nin ikinci günde kazandığı 3’üncü altın madalya ise Fevzi Alp Çakmak - Burak Onur Taş, Muhammed Eren Aykut - Mustafa Efe Kınalı’nın katıldığı 4 çifte kategorisinde geldi. Türk Milli Sporcular, 6 dakika, 19 saniye ve 54 saliselik dereceleri 2 bin metreyi lider tamamladı.

Nisan İpar ve Zeynep Acar’ın Türkiye’yi temsil ettiği 2 çifte kategorisinde ise gümüş madalya geldi. 7 dakika, 31 saniye ve 15 saliselik dereceleri ile parkuru 2’inci sırada tamamlamayı başardılar.

18’İNCİ MADALYA 8 ÇİFTEDE GELDİ

Final günün son yarışında ise Türkiye, toplamda 18’inci madalyasını kazandı. 8 çift dümencili kategorisinde Yasın Şen - Eren Akbaş, Bilal Sarılar - Kaan Efe Aktop, İbrahim Hakkı Canyiğit - Eymen Ervin Kay, Devrim Salman - Ege Dinçtürk ve Selin Boz 2 bin metrelik parkuru 5 dakika, 57 saniye ve 62 saliselik dereceleri ile ikinci sırada bitirerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Türkiye, Balkan Kürek Şampiyonası’nı 21 kategoride 7 altın, 5 gümüş ve 6 bronz madalya ile tamamladı. Türk Milli Takımı, toplamda 18 madalya kazanarak genel klasmanda ikinci, erkeklerde ise ilk sırada yer aldı. 

HABER MERKEZİ