Şampiyona sona erdi

Edirne Meriç Nehri'nde oluşturulan kürek parkuru ikinci uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yaptı. Balkan Kürek Şampiyonası sona erdi. Balkan Kürek Federasyonu bayrağı, 2025 yılında şampiyonaya ev sahipliği yapacak Yunanistan temsilcisine törenle teslim edildi.

Şampiyona sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü’nün Meriç Nehri’nde ilk kez gerçekleştirdiği kürek turnuvasıyla şehirdeki nehirler su sporlarına açıldı. Ardından TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba’nın girişleri ile nehre parkur kuruldu.
Türkiye’nin olimpiyat standartlarında ilk parkuru haline gelen Meriç Nehri ardından ulusal ve uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapmaya başladı.
Edirne önce Türkiye Gençler, ardından U 19 Avrupa ve son olarak Balkan Kürek Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.
Balkan Kürek Şampiyonası’na 8 ülkeden yaklaşık 300 sporcu katıldı. Şampiyonada Türk Milli Takımı ilk gün 4’ü altın, 2’si gümüş ve 5’i bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazandı. Şampiyonanın ikinci gününde ise Milli Takım 3’ü altın, 3’ü gümüş ve bir de bronz olmak üzere toplam 7 madalya daha kazandı.

Genel toplamda ise Türk Milli Takımı 7’si altın, 5’i gümüş ve 6’sı bronz olmak üzere toplam 18 madalya kazandı. Milli takımı, toplamda 18 madalya kazanarak genel klasmanda ikinci, erkeklerde ise ilk sırada yer aldı.

Turnuva gerçekleşen kapanış seremonisi ile sona erdi. Seremonide Balkan Kürek Federasyonu bayrağı, 2025 yılında şampiyonaya ev sahipliği yapacak Yunanistan temsilcisine törenle teslim edildi. Sercan Güder

SERCAN GÜDER