Şampiyona başladı

Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Balkan Kürek Şampiyonası için tekneler suya indi. Şampiyonaya 8 ülkeden yaklaşık 300'e yakın sporcu katılıyor.

Şampiyona başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin ilk ve tek olimpiyat standartlarındaki parkuru olan Meriç Nehri, geçtiğimiz hafta tarihin ilk uluslararası kürek müsabakasına ev sahipliği yapmıştı.

Edirne kısa sürede 2’inci uluslararası şampiyonaya da ev sahipliği yapıyor.

Sabahın erken saatlerinde hazırlıklarını tamamlayan kürekçiler suya indi.

Meriç Nehri’ne Kurulu doğal kürek parkurunda sporcular tek çifte, İki çifte, iki tek, 4 tek, 4 çifte, 4 tek dümencili ve 8 tek dümencili kategorilerinde yarışacak.

Şampiyonanın ilk günü genç kadınlar dört tek, yıldız erkekler tek çifte, yıldızlar erkekler iki çifte, genç erkekler dört tek, genç kadınlar dört çifte, genç erkekler iki tek, genç erkekler tek çifte, genç erkekler iki çifte, yıldız kadınlar tek çifte, yıldız kadınlar iki çifte ve yıldız erkekler sekiz tek kategorilerinde müsabakalar gerçekleştirilecek.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Türkiye Milli Takımı’yla birlikte 300'ü aşkın sporcu sayısına ulaştıklarını iletti.

Gençler ve yıldızlar yaş grubunda önemli yarışların olacağını belirten Ertürk, “Dünyada çok da muadili yok. Bu alt jenerasyonda Romanya, Yunanistan ve Türkiye çok kuvvetli ülkeler. Cumartesi yıldızlar, Pazar ise gençlerde hem kadın hem erkeklerde kıyasıya yarışlar olacak. Ufak yarışlar olduğu için kariyerleri daha çok yeni ve çok başta sporcularımız. Ama biz 2 yıldır Balkan kupasını kazanıyoruz. Kalabalık ve iyi bir ekibimiz var. Seyirci desteğimiz de var. Kendi taraftarımızın önünde en çok birinciliği alarak kupayı kazanmak istiyoruz" İfadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ