Sahte kırtasiye ürünlerine dikkat!

Yaz tatilinin geri kalmasıyla beraber okul hazırlıkları da başladı. Milyonlarca öğrenci okula geri dönmeyi bekliyor. 9 Eylül'de çalacak ilk ders zili için hazırlıklar ise tüm hızıyla devam ediyor.

Sahte kırtasiye ürünlerine dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırtasiye malzemelerinde ve okul araç gereçlerinde katkı maddesi olarak, azo boyalar ve bazı ağır metaller kullanılıyor. Gıdaların konduğu plastik beslenme çantaları ve suluklarda uygun malzemelerden imal edilmediyse büyük sağlık riski oluşturuyor.

Ailelerin çocuklarıyla beraber gerçekleştirdiği okula dönüş hazırlığı sürerken sahtekarlar da boş durmuyor.

Sağlık sorunu yaratabilecek sahte kırtasiye ürünleri tezgahlarda yer buluyor. Ticaret Bakanlığı denetimlerini sıklaştırırken, daha düşük fiyatlı merdiven altı ürünlere ve sahtecilere karşı da uyarılar yapılıyor.

Kokulu silgiler, rengârenk kalemler ve birbirinden ilginç kırtasiye ürünleri… Okul stresini eğlenceye dönüştüren kırtasiye ürünlerinin sahteleri, çocukların sağlığını bozabilecek tehlikeler içeriyor.

Kalemlerden deftere, poşet dosyalardan klasörlere, ataşlardan zımbalara sayısız ürün kırtasiyelerden satın alınabiliyor. Kırtasiye malzemeleri tercihinde dikkat edilmesi gereken bir çok faktör varken en önemli olanı kalite. Bu ürünlere sürekli temas edecek çocuklar için sağlıklı olan kaliteli malzemelerden üretilen ürünler.

Kırtasiye dükkanı olan Pınar Ersaçmış, ürünlerin arkasında CE ve PE belgelerinin olduğunu söyledi.

Bu belgeler için çeşitli testlerin yapıldığını belirten Ersaçmış, “Hepsinin testleri belgelendiğine dair onaylı. Bilindik markalar alınmalı. Piyasa da yer eden. Mutlaka bilindik veya tanıdıkları yerden alışveriş yapmalılar. Merdiven altı dediğimiz her yerde her şey var ama sağlık açısından maalesef çok kaliteli ürünler yok. Online alışverişte de birçok sahte ürün oluyor. Online alışveriş yerine yüz yüze alışveriş yapılmalı. Dünyaca ünlü markaların oldukça sahtesi var piyasada. Mutlaka online alışverişten kaçınmalılar, gidip görüp almalılar.” Sözlerini ifade etti.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar