Sabuni Mahallesi'nde huzur ve güven toplantısı

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce koordine edilen Huzur ve Güven toplantıları kapsamında ekipler Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman ile görüştü.

Sabuni Mahallesi'nde huzur ve güven toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce koordine edilen Huzur ve Güven toplantıları devam ediyor. Ekipler Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman ile görüşerek mahalle sakinlerinden gelen talep ve şikayetleri dinledi. Talep ve istekleri not alan ekipler ilgili birimlere bildireceklerini aktardı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde ara verilen mahallelerde huzur toplantılarına yeniden başladı.  Sabuni Mahallesi'ndeki bir kahvehanede gerçekleşen toplantıda, mahalle sakinleri istek ve sıkıntılarını polis ekiplerine bildirdi.

Mahalle sakinleri, kent merkezine yakın bir noktada bulunan Sabuni Mahallesi'nde yaz sezonu ile artan şikayetlerini Muhtar Aykut Yaman'a iletti. Düzenlenen toplantıya Asayiş, Trafik, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, Cumhuriyet ve Selimiye Polis Merkezi Amirleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi, Göçmen Kaçakçılığı birimlerinin ekipleri, mahalle sakinleri ve esnaflar da katılım sağladı.

Mahalle sakinlerine, suç ve suçlulara karşı vatandaş olarak duyarlı olmaları, dolandırıcılık, kadına yönelik şiddet olaylarına karşı dikkatli olmaları, özellikle KADES uygulamasının aktif olarak kullanılması ve suçla mücadelede neler yapılması gerektiği yönünde bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca toplantıya katılan mahalle sakinleri de aklına takılan soruları polis ekiplerine sorma imkanı buldu.

Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve mahalle sakinlerinden aldıkları talep ve şikayetleri emniyet müdürlüğü ekiplerine bildirdiklerini söyleyen Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, ilgili birimlerin amirlerine ve polis ekiplerine teşekkür etti.

Yaz sezonu ile kentteki turist yoğunluğunun arttığına değinen Muhtar Yaman, mahallenin tam merkezde olması nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı bir polis noktası oluşturulabileceğini ve geceleri devriye dolaşan bekçi sayısının arttırılabileceğini de ekiplere iletti. Ekipler tarafından, mahallelerde huzur ve güven toplantılarının devam edeceğini bildirildi.