Rekor sıcaklar klimaya talebi arttırdı

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla klima satışları arttı. İşletme sahibi Bekir Balkan, sıcaklıkların artmasıyla birlikte klima satışlarında artış yaşandığını ve stokların kısa sürede tükendiğini söyledi.

Rekor sıcaklar klimaya talebi arttırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aşırı sıcakların etkisiyle klima satışı tavan yaptı

Hava sıcaklarının son dönemde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle Türkiye genelinde klima ve soğutma ürünlerine talep arttı. Bunaltıcı havalarda bulundukları ortamlarda serinlemek isteyen vatandaşlar klima satıcılarının yolunu tuttu.

Yaz döneminde hissedilen bunaltıcı sıcakların artmasıyla yaşam alanlarında serin hava isteyenlerin klima ve vantilatör arayışları da hız kazandı. Artan sıcak havaların ardından vatandaşlar da serinlemek için klimanın yanı sıra daha ekonomik havadar ve vantilatörlere de yöneldi.

Edirne’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı klima, vantilatör ve hava soğutucu ürünlerin satışlarında artış yaşandığını ifade eden İşletme sahibi Bekir Balkan, vatandaşların sıcaktan korunmak için bu ürünlere yöneldiğini belirtti

Balkan, klima satışlarının son günlerde hareketlilik kazandığını dile getirdi.

Talebin çok fazla olduğunu söyleyen Balkan, “Vatandaşlar klima alma işini son dakikaya bıraktı. Şu an çok büyük rağbet var. Her gelen müşteri ya klima soruyor ya da hava soğutucu. Sıcaklık 40 dereceye kadar yükselince bu da talebi arttırdı. Klima servislerinin montaj süresi uzadı. Şu an satın alınan klimanın montajı 1 ay sonra yapılıyor.  Talep çok fazla ama talebe yetişmek çok zor.” Dedi.

Stokların tükendiğini aktaran Balkan, “Havadar dediğimiz içerisine buzlu su koyuluyor ve havayı serinletiyor. Hava soğutuşuna da fazla talep vardı o şu an tükendi. Şu an elimizde tek tük bazı modeller kaldı. Havadara aşırı talep vardı ama stoklar çok çabuk eridi.” Şeklinde konuştu. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ