Refakatçi öğrenciler görev başında

Vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla Trakya Üniversitesi Hastanesi, bir projeyi daha imza attı. Kısmi zamanlı olarak işe alınan toplam 63 öğrenci, mesai saatleri içinde hastalara refakat ederek onlara her konuda yardımcı olacak.

Refakatçi öğrenciler görev başında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu anlamlı çalışmanın başlatılması nedeniyle, Trakya Üniversitesi Hastanesi fuayesinde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler’in de katılımıyla bir tören düzenlendi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eylem Bayır ve Prof .Dr. Mustafa Tan’ın yanı sıra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ve hastane Başhekimi Prof. Dr. Alin Çolak’ın da katıldığı törende görev alacak öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Rektör Hatipler, yapacakları işin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini ve manevi yükünün önemine değindi. Hastalarla olan ilişkinin insanın vicdanı ile olan eğitimi olduğunu da ifade eden Hatipler, böyle bir tecrübe kazanacakları için çok şanslı olduklarını ve bu vicdani tecrübenin hayatlarının ışığı olacağını sözlerine ekledi.

Bu görev için belirlenen 63 öğrenci hastanenin ana giriş fuayesindeki bankoda yerlerini alacak ve mesai saatleri içinde ihtiyaç beyan eden tüm hastalara yardımcı olacaklar. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ