• Haberler
  • Edirne
  • Prof. Dr. Meryem Aktoz,  Edirne'de hasta kabulüne başladı

Prof. Dr. Meryem Aktoz,  Edirne'de hasta kabulüne başladı

Uzun yıllar boyunca Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yaparak kentte hizmet eden Prof. Dr. Meryem Aktoz, geçtiğimiz yıl emekli olarak İstanbul'da özel bir hastanede çalışmaya başladı. Prof. Dr. Meryem Aktoz yıllar sonra Edirne'ye döndü.

Prof. Dr. Meryem Aktoz,  Edirne'de hasta kabulüne başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1999-2023 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında hizmet veren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meryem Aktoz, 33 yıl boyunca sürdürdüğü devlet memurluğundan emekli oldu. Emekliliğinin ilk yıllarında İstanbul’da çalışmaya başladı. Edirne sevdasından vazgeçemeyen Aktoz, İstanbul’dan Edirne’ye dönüp kendi kliniğini açtı.

İstasyon Mahallesi Adliye karşısında bir plazada açtığı klinikte hasta kabulüne başlayan Aktoz, kendisinde ayrı bir yeri olan Edirne ile yeniden buluştu.

Akademik hayatını Trakya Üniversitesi’nde tamamlatan Prof. Dr. Aktoz, İstanbul’dan sonra Edirne’ye dönüp kendi kliniğini açtı. Muayenehanesinde hasta kabulüne başlayan Prof. Dr. Aktoz, bundan çok büyük bir onur ve gurur duyduğunu belirti.

Trakya’nın bir çok bölgesinde hastaları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Aktoz, onlara daha kolay bir hizmet vermek hedefiyle bu yola çıktığını ifade etti. Prof. Dr. Aktoz, hasta-hekim arasındaki güven ve hastayı doğru merkezlerle doğru hastanelere yönlendirmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Hastaya kendi ailesinden biri gibi yaklaşmanın güven duygusu oluşturduğuna değinen Prof. Dr. Aktoz, hastalara kendi uzmanlık alanında kılavuzluk yapmaya ve en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğini ifade etti.

Sosyal medyada dolaşan bilgi kirliliğinin hastaların kafasını karıştırdığını ve yanlış yöntemler izlenmesine sebep olduğunu söyleyen Prof. Dr. Aktoz, bu konuda da dikkat edilmesi gerektiğini belirterek vatandaşlara uyardı.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ