• Haberler
  • Edirne
  • Prof. Dr. Hatipler Rektörlük döneminin ilk kaydını gerçekleştirdi

Prof. Dr. Hatipler Rektörlük döneminin ilk kaydını gerçekleştirdi

Trakya Üniversitesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının kayıtları başladı. Üniversitenin bu dönemki ilk kaydını yeni Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler yaptı.

Prof. Dr. Hatipler Rektörlük döneminin ilk kaydını gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile beraber gözler üniversitelerde gerçekleşecek kayıt sürecine çevrildi. Üniversitelerin öğrenci adayları kayıt işlemlerini kayıt merkezlerinden ya da ‘E-Devlet’ üzerinden yapabiliyor.

Trakya Üniversitesi’nde de (TÜ) kayıt dönemi başladı. Hayallerini takip edip Edirne’yi kazanan öğrenciler, kayıt heyecanı yaşadı. Trakya Üniversitesi’nin ilk kaydını ise geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Trakya Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Hatipler yaptı.

Öğrencilerin kurumsal kimliklere sahip olmaları konusunda ciddi hedefleri olduklarını belirten Prof. Dr. Hatipler, daha sonraki hedefler arasında Trakya Üniversitesi ile Edirne’yi bütünleştirici çalışmalar yapmak olduğunu belirtti.

Kayıtların genellikle elektronik ortamda yapıldığını, ancak sembolik olarak bu geleneğe devam etmek istediklerini dile getiren Hatipler,"Pırıl pırıl öğrencilerimizle yeni dönemde bir arada olacağız. Devletimizin ve üniversitemizin tüm imkânlarını ortaya koymak suretiyle bir eğitim-öğretim yılının başındayız" sözlerini kullandı.

Dinlenmemek üzere yola çıkanların yorulmayacaklarını dile getiren Hatipler, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Hatipler sözlerine şu şekilde devam etti. “’Ben şurada bir yatayım dinleneyim' şeklinde bir anlayışınız olmasın. Okurken yorulduysanız yazmaya başlayın, yazarken yorulduysanız başka bir eyleme yönelin. Ama sürekli bir çalışma temposu içinde olun. Lütfen bunu unutmayın."

Yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Hatipler, ilk kayıtları yaptı.

YKS yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrenci adayları 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapacak.

Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ