Pazartesi Pazarı soğuk hava nedeniyle boş kaldı
Edirne'de her pazartesi kurulan ve yoğunlukla yerel ürünlerin satıldığı kent pazarı bu hafta soğuk ve yağışlı hava nedeniyle boş kaldı.
Edirne’de her pazartesi kurulan, yerli ürünlerin satışa sunulduğu kent pazarı bu hafta Balkanlar üzerinden Türkiye’ye gelen kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle boş kaldı. Kent genelinde 2 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, pazara hem esnafı hem de vatandaşı olumsuz etkiledi. Soğuk hava nedeniyle birçok esnaf tezgâh açamadı. Tezgâh açan esnaflar ise sınırlı sayıda satış yapabildi.
Sabahın ilk saatleriyle birlikte etkisini gösteren soğuk hava ve kar yağışı Pazar alanının boş kalmasına neden oldu. Pazara gelen az sayıdaki müşteri ise esnafın yüzünü bir nebze olsun güldürdü.
Soğuk havaya rağmen pazarda satışa sunulan sebzelerin fiyatları dikkat çekti. Domatesin kilosu 30 liradan, salatalık ve patlıcan 50 liradan, kereviz ise 30 ila 40 lira arasında değişen fiyatlarla tezgâhlarda yerini aldı. Kabak 50 lira, maydanozun demeti 10 lira, dolmalık biber ve yeşil fasulye 50 liradan alıcı bulurken, marul tanesi 30 liradan satışa sunuldu. Taze soğan 20 lira, ıspanak ise 25 ila 30 lira arasında değişen fiyatlarla satıldı.
Bakmadan Geçme





