Pazarda kışlık alışveriş telaşı

Semt pazarlarında kışlık sebze meyve alışveriş telaşı başladı. Pazar tezgâhlarında en çok lahana, karnabahar ve pırasa gibi kış sebzelerinin satışı yapılıyor.

Pazarda kışlık alışveriş telaşı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de her hafta Pazartesi günleri kurulan, semt pazarında tezgâhları kış sebze – meyveleri doldurdu. Vatandaşların kışlık hazırlığı için ilgi gösterdiği sebzeler tezgâhları süsledi.
Sabahın erken saatlerinde tezgâhlarını kuran Pazar esnafı müşterilerini beklemeye başladı. Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte turşu kurmak, konserve yapmak isteyen vatandaşlar özellikle lahana, salatalık ve karnabahara yöneldi.

Kış hazırlıklarına başlandı

Kış hazırlıklarına başlandığını ifade eden Pazar esnaflarından Hasan Künteci tezgahlarda artık yaz sebze – meyvelerinin yerini kışlıkların aldığını belirtti. En çok tercih edilen kış sebzelerinin lahana, pırasa ve karnabahar olduğunu aktaran Künteci; “Yerli ürün olduğu için vatandaşlarımızın ilgisi güzel. Ürünler daha yeni çıkmaya başladığı için fiyatları biraz yüksek. Ama yine de her bütçeye göre boy boy sebzelerimiz var. Turşu kuracak vatandaşlar da hazırlıklarını yapmaya başladı. Onlar da alışveriş için pazarı tercih ediyorlar. Dedi.

Pazarda alışveriş yapan Saniye Akar ise “Kışlığımızı hazırlamaya başladık. Turşuluk malzeme alıyoruz. Derin dondurucuya sebzelerden koyuyoruz. Bahçemde de yetiştirdiğim ürünler var onlardan da koyuyorum. Böylelikle dolma turşu da yapıyorum. Lahana aldım, dolma biber, patlıcan aldım. Kışlık turşu yapacağım çocuklar, torunlar, gelinler çok seviyor. Sade lahana turşusu da koyuyorum. Tarhana, makarna ve kuskus yaptım. Şimdi sıra turşu kurmaya geldi. Kışın tarhana da turşusuz olmaz.” Diye konuştu. 

EBRU YILDIZ GÜNENÇ