• Haberler
  • Edirne
  • Parkurlarının yeniden sertifikalandırılması için çalışma başlatıldı

Parkurlarının yeniden sertifikalandırılması için çalışma başlatıldı

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından bu yıl 9'ncusu düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu 1 Eylül 2024'te Selimiye Meydanı'ndan başlayacak. Dernek Başkanı Önder Akdağ, Maraton için 10 ve 21 kilometrelik parkurların yeniden sertifikalandırılması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Parkurlarının yeniden sertifikalandırılması için çalışma başlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Ülkeleri Dostluk Gurubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, Maratona ilişkin açıklamada bulundu. Ölçümleri yapılan parkurlara ilişkin bilgi veren Akdağ,  maratonun Selimiye Meydanı'ndan başlayacağını aktardı.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu’nun parkur ölçüm ve tescil işlemlerini yaptıklarını söyleyen Akdağ, “Türkiye Atletizm Federasyonu uluslararası ölçüm ve tescil ekibi Edirne'ye geldi. 2 gündür sahada çalışıyoruz. Etkinlik alanı olarak 2 yıldır Karaağaç’ta Lozan anıtından startı veriyorduk. Uluslararası kurallar gereği maratonun start, finiş ya da parkur üzerinde herhangi değişiklik yapıldığı zaman yeniden ölçüm ve tescil yapma zorunluluğu doğuyor. Uluslararası etkinliklerde kurallar böyledir. Doğal olarak bizim de maratonun bu yıl start noktası etkinlik alanı Selimiye Meydanı olduğu için bununla ilgili bu süreci tamamlıyoruz. Ölçüm işi bittikten sonra sonuçları Fransa'ya gidiyor. Orada Avrupa Atletizm Birliği ekiplerimiz tarafından tescil ediliyor. Daha sonra resmi parkur haline dönüşüyor” ifadelerine yer verdi.

"MARATON SELİMİYE MEYDANI'NDAN START ALACAK"

Maratonun start noktasının Selimiye Camii Meydanı olarak belirlendiğini belirten Akdağ, "Buradan start alacak sporcular Selimiye'nin etrafından bir hilal çizerek Bankalar Caddesi, Gazimihal Köprüsü, set boyu, Darül Hadis Camii'nin önünden geçerek, Tunca Köprüsü, Meriç Köprüsü, Lozan Caddesi, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Pazarkule’ye gidecekler. Pazarkule dönüşünde üniversitenin içine girmeden değirmenin oradan direkt gelecekler.  Lozan Caddesi ve tarihi köprülerden gelerek parkuru tamamlamış olacağız. 10 kilometre dönüşü jandarma şehitliğinin olduğu nokta,  21 kilometre dönüşü ise Pazarkule'deki hudut taşı olarak yer alıyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Uluslararası Ölçüm ve Tescil Ekibinden Rıdvan Doğan da maratona ilişkin açıklamada bulundu.

Parkurda yapılan en küçük değişiklikte yeniden ölçüm yapılması gerektiğini söyleyen Doğan, “Bu konuda bir sertifika için müracaat edeceğiz. Sertifikanın geçerlilik ömrü 5 yıldır. Dolayısıyla parkurun yeniden sertifikalandırılması için geldik ve çalışmaları yapıyoruz. Bir dosya hazırlayacağız. Bu dosyayla sertifika için müracaat edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN