'Paris'ten daha iyi'

Edirne'nin ev sahipliğinde Türkiye'nin doğal parkuru Meriç Nehri'nde gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası başladı. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, 'Olimpiyatın daha üstünde bir parkurumuz oldu' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Paris'ten daha iyi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şampiyonanın birinci gününde sporcular suya inerek son deneme ve testlerini gerçekleştirdi. Uluslararası Kürek Federasyonu yetkilileri ise ekipman kontrollerini yaptı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Meriç Nehri’nde oluşturulan parkurun Paris Olimpiyatları’ndaki parkurdan iyi olduğunu belirtti.

Ertürk, Uluslararası Kürek Federasyonu İnceleme Komitesi’nin parkurun dünya standartlarının üst seviyesinde olduğunu söylediğini aktardı.

Komitenin parkuru çok beğendini ifade eden Ertürk, Meriç Nehri’nin dünyada ilk üçte olduğunu vurguladı.

“3 YIL ÖNCE HAYALİMİZİN GERÇEK OLMASI RÜYADA GİBİ HİSSETTİRİYOR”

29 ülkeden 500’ün üzerinde sporcunun şampiyonaya katıldığını ileten Ertürk, “Muhteşem bir ortam var. Cumartesi ve Pazar günü bütün sporseverleri buraya bekliyoruz. Bizde milli takım olarak iyi hazırlandık. Umuyorum burada güzel, başarılı bir Avrupa Şampiyonası geçirip herkesi gururlandıracağız. Gerçekten çok heyecanlıyım. Tarihimizde ilk kez Rowing Course diye geçiyor. FISA’nın izin verdiği bu doğal parkurumuz Türkiye’de ilki yapıldı. Burada da ilk uluslararası müsabakamız haftaya da Balkan şampiyonamız olacak ama şu an bu ortam bizim 3 yıl önce hayalimizdi şimdi gerçek olması rüyada gibi hissettiriyor. Emeği geçen herkese, bakanlığımız ve valiliğimiz başta olmak üzere teşekkür ediyoruz” dedi.

Ertürk, Romanya ve Yunanistan ekiplerinin çok iddialı olduğunu dile getirdi.

Türkiye Kürek Milli Takımı’nın tek çifte, hafif kilo tek çifte, dümencili 4 tekte iddialı olduğunu ifade eden Ertürk, 4-5 madalya hedeflediklerini aktardı.

“OLİMPİYATIN DAHA ÜSTÜNDE BİR PARKURUMUZ OLDU”

Tarihte ilk kez 9 ekiple uluslararası şampiyonaya katıldıklarını belirten Ertürk, “Gençlerimiz çok umut vadediyor. Yaş ortalaması en ufak ekip biziz. Geleceğe çok büyük umut veren milli takımımız var. Bu en genç takımın buradan en az 2 altın çıkarmasını bekliyoruz. Uluslararası federasyon yetkilileri ile dün son toplantımızı yaptık büyükler dünya şampiyonası yapabilecek kadar bir akreditasyonumuz var her şeyimiz tam şu anda. Hatta şöyle bir cümle oldu dün biraz bizi zorladılar bazı ufak eksiklerle alakalı en son organizasyon komitesine çok zorlandık neden böyle oldu dedim. Onlarda bana merak etmeyin Paris’i buradan daha çok zorladım burası çok daha iyi dediler. Olimpiyatın daha üstünde bir parkurumuz oldu. Bizdeki en üst yarış Büyükler Dünya Şampiyonasıdır. Bakanlığımızın, valiliğimizin desteğiyle de burada umuyorum bu şampiyona gerçekleşecek ve bizde bütün dünya VIP’sini burada ağırlayacağız” şeklinde konuştu. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar