• Haberler
  • Edirne
  • Öztürk, 'Kuru toprağa ekilen ürün umuda atılan bir tohumdur'

Öztürk, 'Kuru toprağa ekilen ürün umuda atılan bir tohumdur'

Edirne'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışsız geçmesi nedeniyle üretici buğday ekimini kura toprağa yapıyor. Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, kurak toprağa ekim yapan üreticinin umuda tohum attığını söyledi.

Öztürk, 'Kuru toprağa ekilen ürün umuda atılan bir tohumdur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuraklık üreticiye derinden etkiliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve yağışların düşmemesi buğday ekimi yapan üreticiyi de zor durumda bıraktı.
Buğday ekimi yapan üreticilerin tohumları kuru toprağa ektiğini belirten Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, yağmur yapmadığı takdirde üretici zor bir sezon geçireceğini söyledi.


Öztürk ,”Yaklaşan buğday ekim sezonunda çiftçiler tohum ekimine başladı. Aşırı kurak giden bir yazın sonunda ekim zamanı gelmesine rağmen yağışların düşmediğinden dolayı çiftçi zor durumda. Fakat her şeye rağmen üretime devam etmek adına kurak tohumunu atmaya başladı. Bu umuda atılan bir tohumdur. Ne olacağını daha önce yaşamadığımız için bilmiyoruz. İnşallah aralık ayındaki yağışlar yeterli miktarda düşer. Buğdayların da gelişmesi için uygun bir hava koşulu olur. Yoksa Trakya çiftçisi ve Edirne çiftçisinin buğday sezonunda kötü bir sezon beklemektedir.” Dedi.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ