Özocak 'En büyük görev velilere düşüyor'

Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırılması noktasında en büyük görevin velilere düştüğünü belirten Diş Hekimi Dr. Özocak,. Çocukların yaşlarına uygun florlu diş macunları kullanılarak yapılan etkili diş fırçalama ve doğru beslenme alışkanlıkları ile çürük oluşumun önüne geçileceğini belirtti.

Özocak 'En büyük görev velilere düşüyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diş fırçalamanın günde en az iki kez ve iki dakika süre ile yapılması gerektiğinin altını çizen Diş Hekimi Dr. Özocak, "Diş çürükleri, çocukluk döneminde ortaya çıkan ve önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam eden yaygın bir diş hastalığıdır. Çocukların yaşlarına uygun florlu diş macunları kullanılarak yapılan etkili diş fırçalama ve doğru beslenme alışkanlıkları ile çürük oluşumunun önüne geçilebilir" ifadelerine yer verdi.

‘’DİŞ BAKIMI İHMALE GELMEZ’’

Okulların başlamasıyla birlikte öğrenciler, sıralarında yerlerini aldı. Okula giden çocuklarda beslenme, giyim gibi faktörlerin yanı sıra ağız ve diş sağlığı da büyük önem taşıyor. Diş Hekimi Dr. Cemal Özocak, diş bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek velilere uyarılarda bulundu.

Diş fırçalamanın doğru teknikler ile yapılması gerektiğini vurgulayan Diş Hekimi Dr. Özocak,"Diş çürükleri, çocukluk döneminde ortaya çıkan ve önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam eden yaygın bir diş hastalığıdır. Çocukların yaşlarına uygun florlu diş macunları kullanılarak yapılan etkili diş fırçalama ve doğru beslenme alışkanlıkları ile çürük oluşumunun önüne geçilebilir” diye konuştu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN