• Haberler
  • Edirne
  • Otellerde yer bulamayan güreş severler ilk çadırları kurdu

Otellerde yer bulamayan güreş severler ilk çadırları kurdu

UNESCO insanlığın somut olmayan dünya kültür mirası listesinde bulunan bu yıl 662'ncisi gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Türkiye'nin dört bir yanından kente gelenler otellerde yer bulamayınca buldukları boş alanlara çadır kurdu.

Otellerde yer bulamayan güreş severler ilk çadırları kurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

662. kez gerçekleştirlecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşleri 7-9 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanında gerçekleştirilecek. Yurdun Bbirçok noktasından kente gelecek güreş severler aylar öncesinden otellerde yerlerini ayırttı. Ancak otellerde yer bulamayanlar ise her sene olduğu gbi bu sene de güreş izlemeye gelenler çadırlarını kurmaya başladı.

Tarihi Sarayiçi er meydana dışında kalan yeşillik alanlarda güreş izlemeye gelenler konaklamak için çadırlarını kurdu. Her yıl güreşleri izlemek için geldiklerini ancak yer bulamadıkları için bu yıl 2 gün önceden gelerek yerlerini aldıklarını belirten Kocaeli Karamürsel’den gelen Bayram Kır,  yolda gelen arkadaşları olduğunu ancak ilk çadırı kurduklarını belirtti.

Alanda yer bulmakta güçlük çektikleri için erkende yerlerini aldıklarını söyleyen Kır şunları kaydetti; “662. kez düzenlenen tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri için geldik. Bu alanda yer bulmakta güçlük çekmemek için ilk önce bu alana gelerek çadırlarımızı kuruyoruz. İnşallah bu sene her yöreden gelen pehlivanlarımızın sayesinde çok değerli bir güreş seyredeceğiz. İlk gelen biziz buraya, Tarihi Sarayiçi er meydanına çadır kurmak için gelen arkadaşlarımızda var. Biz ilk olarak geldik. Çadır kurmamızın sebebi hem kentte güreşler için yoğunluk var. Bu nedenle otellerde yer kalmadı. Hem de yaz ayı olması nedeniyle bizlerde hem sohbet edip, eğlenip hem de tarihi güreşleri izleyeceğiz. Biz önceden gedik hem yer bulmak hem de buranın havasını koklamak için yerimizi aldık.”.

Sakarya’dan gelen Sami Kalkan ise, bu seneye kadar bu kadar erken gelmediklerini bu yıl yer kapmak için erkenden geldiklerini söyledi. Kalkan, “Her yıl Cuma günü geliyorduk. Bu sene Çarşamba günü geldik yer kapmak için  çadırlarımızı kurduk. Bu sene ilk kez çadırda kalacağız. Geçtiğimiz yıllarda güreşlerin başladığı gün geliyorduk, çadır kurmaya yer kalmıyordu. Bizlerde bu sene erkenden gelip yerimizi kaptık. İlk gelen yeri kapar dedik yerimizi aldık.” Dedi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ