• Haberler
  • Edirne
  • Oteller ve esnaf 'Kırkpınar' hareketliliğine hazır

Oteller ve esnaf 'Kırkpınar' hareketliliğine hazır

Edirne'de bu yıl 663'ncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri için hazırlıklar tamamlandı. Kente yoğun ziyaretçi akını bekleniyor. Yoğunluk esnafa can suyu olacak. Hem çarşı esnafı hem de otelciler, hazırlıklarını tamamlayıp misafirlerini beklemeye başladı.

Oteller ve esnaf 'Kırkpınar' hareketliliğine hazır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, esnafa can suyu oluyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ziyaretçi akını bekleniyor. Kentte hediyelik eşya satıcısından, şekerlemecisine, otel işletmecisinden tava ciğercisine kadar her kesim gelecek ziyaretçilerden nasibini alıyor. Kente gelen misafirler, otellerde konaklıyor, kentin meşhur lezzeti tava ciğerin tadına bakıyor ve hediyelik eşya alıyor.

Edirne'de bu yıl 663'ncüsü gerçekleştirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl 852 pehlivanın boy gösterecek. Aylar öncesinden rezervasyonlarını almaya başlayan oteller, müşterilerin rahat konaklayabilmeleri için tüm hazırlıklarını yaptı.

4 Temmuz Perşembe günü ön eleme güreşleriyle başlayacak güreşler 7 Temmuz Pazar günü başpehlivanların sahaya çıkıp boy göstermesi ve başpehlivanın belirlenmesinin ardından sona erecek. Antalya, İzmir, Bursa, Manisa, Muğla gibi çeşitli bölgelerde Ata sporu yağlı güreşi izlemeye gelecek misafirler, kent esnafının yüzünü güldürecek. Kente gelen misafirler, hem otellerde konaklıyor hem de esnafta yemek yiyip alışveriş yapıyor.

"HEM YURT İÇİ HEM YURT DIŞINDAN ÇOK TALEP VAR"

Kentteki Otellerin doluluk oranı nerdeyse yüzde 100'e ulaştı.  Türkiye’nin her yerinden talep olduğunu ve çok yoğun telefon trafiği yaşadıklarını söyleyen Aliba Hotel Genel Müdürü olan Esra Göktepe Lynch, "Özellikle Antalya, Düzce Sakarya ve Bursa’dan çok yoğunluk aldık. Misafirlerimiz bekliyoruz. Yurt dışından da var özellikle Almanya, Avusturya’dan çok yoğun talepler var. Rezervasyonlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.  Hollanda ve Belçika’dan da rezervasyonlarını yaptıran misafirlerimiz oldu. Kırkpınar’a gerçekten ilgi büyük" Dedi.

Otellerdeki odaların dolmak üzere olduğuna değinen Göktepe Lynch, rezervasyonlarının son güne bırakılmamasının önemli olduğuna değindi.

"KIRKPINAR EDİRNE'NİN DÜĞÜNÜ"

 Özellikle hafta sonu çok yoğun talep olduğunu ve boş oda kalmadığını söyleyen Adresin Otel Müdürü Can Pekbaş, Kırkpınar’ın Edirne'nin düğünü olduğunu ifade etti.

Balıkesir, Antalya, İzmit, Ankara, Kırıkkale ve Antalya gibi birçok şehirden talep olduğunu belirten Pekbaş, "Ayrıca yurt dışından gelen misafirlerimiz de olacak. Özellikle Balkan ülkelerinden misafirlerimiz Kırkpınar’ı ziyaret etmek ve o geleneği görüp yerinde yaşamak için taleplerde bulunmaya başladılar’’ Dedi.

Kırkpınar için çok yoğun bir talep olduğunu belirten Pekbaş, otellerin doluluk oranının yüzde yüze yakın olduğunu aktardı.

TAVA CİĞER USTALARI DA KIRKPINAR İÇİN HAZIR

Edirne’de 45 senedir ciğercilik yapan Mustafa Kemal İmrak, 663’ncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazır ve heyecanlı olduklarını söyledi.  Ciğerci esnafının Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine gelecek misafirler için ciğer stokladığını aktaran İmrak, misafirleri ağırlamayı beklediklerini ifade etti.

Misafirlere yumuşak ciğer yemelerini tavsiye eden İmrak, Kırkpınar’ın hayırlı olmasını diledi.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar