Örnek projeye olumsuz rapor

Tekirdağ'da uygulanan 'Hayal Adası' projesinin bir benzerinin Edirne'de uygulanması amacıyla Edirne İl Genel Meclisi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan raporda olumsuz görüşlere yer verildi. Komisyon Başkanı Önder Cin, Hayal Adası Projesi'nde birçok olumsuzluklar tespit ettiklerini belirterek, Edirne'de benzer projelerin uygulamada olduğunu vurguladı.

Örnek projeye olumsuz rapor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi'nde Ocak ayı toplantılarında gündeme gelen Tekirdağ'da uygulanan 'Hayal Adası Projesi'ne ilişkin Edirne İl Genel Meclisi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu raporunda olumsuz görüş bildirildi.

İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı toplantıları devam ediyor. Dünkü toplantıda Tekirdağ'da uygulanan 'Hayal Adası Projesi'nin bir benzerinin Edirne'de uygulanması için hazırlanan komisyon raporu görüşüldü.  İl Genel Meclisi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Önder Cin, 'Tekirdağ Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ile Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte Hayal Adası Projesi gerçekleştirdiler. Projenin uygulanma yılı 2015 olup, proje süresinin 9 ay, bütçesinin 299 bin 872 TL'dir.  Projeye göre 11 atölye, 1 Sağlık Destek Hizmet Merkezi faaliyete geçirilmiştir. Komisyonumuzca yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde bazı atölyelerin yerleri değiştirilmiş veya başka bir dükkana taşınmış olduğu ilgili alanın yaklaşık 2 senedir aktif olarak kullanılmadığı, geçmişte bir dönem kullanılmasına rağmen özellikle kış aylarında tamamen kendi haline bırakıldığı öğrenilmiştir. Kooperatif yönetiminden ayrılan kişilerin proje yürütücüne aktardığına göre kooperatif yönetiminde anlaşmazlıklar ortaya çıkmış ve fikir ayrılıkları dolayısıyla alanın kullanım süreci uzun süredir tıkanmış durumdadır.  Ayrıca ilgili alanın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekirdağ Valiliğine tahsisi farklı bir karar alınıncaya kadar belirsiz olduğu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ilgili alanın yıkımına yönelik meclis kararı alındığı ancak henüz uygulamaya konulmadığı görülmektedir. Hayal Adası Kooperatifi tarafından işletilmesine karar verilen bu yerin tüm alanlarının tam kapasiteyle hiçbir zaman kullanılmamış olduğu ve son dönemde de tamamen atıl durumda kaldığı izlenimi edinilmiştir' dedi.

'BİR BENZERİ EDİRNE'DE UYGULANIYOR'

Proje bittikten bir yıl sonra beklenen sonuçların alınabildiğini, ancak daha sonra geçmiş hafızalarda yer alan uygulamalara yer verildiği için alınan eğitimlerin etkisi ve Hayal Adası Projesi etkinliğinin sıkıntıya uğradığını dile getiren Cin, şunları kaydetti; 'Edirne'de buna benzer '˜Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi' Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olup, Trakya Kalkınma Ajansı Hibe Desteği olarak 1 milyon 300 bin TL, Edirne İl Genel Meclisi Karan ile İl Özel İdaresi 622 bin 747 TL, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 80 bin 157 TL, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası 5 bin TL olmak üzere 4 proje ortağının toplam 2 milyon 7 bin 904 TL'lik bir bütçe oluşturulmuştur. Böylesine sosyal projelerin proje içeriğini okuduğumuz zaman heyecanlanabileceğimiz hedefler vardır. Proje ile kadına yönelik olarak planlanan eğitimler, atölyeler ve işletme ile bölgedeki birey ve ailelerin bilgi, bilinç düzeylerini, istihdam edilebilirliklerini ve toplumsal yaşama katılımlarını artırmaya yönelik faaliyet gösterecek olan "Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi" Edirne' de ilk olacaktır. Ancak olumsuzluklar önceden görebilmeli Hayal Adası gibi hayal içerisinde yürütmememiz gerekmektedir.' 

 

Bakmadan Geçme