• Haberler
  • Edirne
  • Orman muhafızları 6 yangın kulesinde 7/24 nöbet tutuyor

Orman muhafızları 6 yangın kulesinde 7/24 nöbet tutuyor

            Havaların ısınması Orman teşkilatının sorumluluğunu artırdı. Edirne'de gözetleme kulelerinden ormanlık alanlar 7 gün 24 saat izleniyor. Orman muhafızları yangının karakterini çözdükten sonra hızla müdahaleyi yönlendiriyor.

Orman muhafızları 6 yangın kulesinde 7/24 nöbet tutuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

            Edirne'nin Saros Körfezi'ne yakın ilçelerinde 66 bin 281 hektar, yangına hassas ormanlık alan bulunuyor.  Havadaki nem, rüzgar yönü ve dumanın çıkış şekli, orman yangınlarının seyri hakkında ipucu veriyor.

            Kule görevlileri yangının çıkış yerini tespit ediyor, yer ekipleri anında harekete geçiyor. Edirne Orman İşletme çalışanları, belli belirsiz bir duman ihbarını dahi görmezden gelmiyor.

Bölge 6 adet yangın gözetleme kulesi ile 7/24 kontrol ediliyor. Kentin çevresindeki ormanların yüzde 47'si çam ağaçlarından oluşuyor. Kolay tutuşan bu tür, rüzgarın etkisiyle tehlikeye daha da açık hale geliyor.

            7/24 aktif bir şekilde olumsuzluklara karşı tetikte olduklarını belirten Orman Yangın İşçisi Uğur Büyükyılmaz, “Ateş veya duman gördüğümüzde hemen araçları çıkarıp yönlendiririz arkadaşlardan gelen bilgiye göre de takviye araç göndeririz. Beyaz duman ya da koyu renkli duman yatık mı çıkıyor ya da dik mi çıkıyor ona göre araçlarımızı sevk ediyoruz olay yerine, gerekirse helikopter de çıkarıyoruz.” Dedi. Barış Karapaça