Okul alışverişi telaşı başladı

2024-2025 eğitim-öğretim sezonunun başlamasına sayılı günler kala veliler okul kıyafetleri için mağazalarda yoğunluk oluşturdu.

Okul alışverişi telaşı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni eğitim öğretim yılı için ilk ders zilinin çalmasına sayılı günler kala veliler çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak tek tip okul kıyafetlerinin satışını yapan mağazalarında yoğunluk oluşturdu.

Okul kıyafetlerini hazırlamak isteyen veliler çocukları ile birlikte mağazalara akın etti.

Yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını söyleyen mağaza işletmecisi Belgin Aslan, bu yıl sıcak hava dolayısıyla yoğunluğun daha geç başladığını aktardı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da okul alışveriş telaşının başladığını söyleyen 28 yıllık esnaf Belgin Aslan, hazırlıklarını tamamladıklarını ve müşterilerini beklemeye başladıklarını aktardı.

Bu yıl hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin alışverişlere de olumsuz yansıdığını belirten Aslan, vatandaşların sıcak havaya bağlı dışarıya çıkmadığını ve alışverişlerini son güne bıraktığını ifade etti.

Genellikle taksitli satışların daha fazla olduğunu dile getiren Aslan, Devlet ve özel okulların kıyafetleri, okul çantası, çorap, hırka, mont gibi okul için gerekli tüm ihtiyaçları tamamlayıp velileri ve çocukları memnun ettiklerini söyledi.

Okul alışverişleri sonrası dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin de açıklamada bulunan Aslan, "Yıkama talimatlarına, renklerin birbirine karışmamasına, pamuk oranına dikkat edilmeli. Yaz ve kış olarak giyeceği için kalitesine dikkat etmek gerekiyor. 1 defa alınan bir şey olduğu için sezon boyu onu dikkatli şekilde kullanması gerekiyor. Geçiştirici değil de kumaşın dayanıklılığına ve kumaşın renk atmamasına çocuğa sağlık açısından alerji yapmayan ürünler olmasına özen gösterilmeli. Askı dayanıklılığına, yağmurda kumaşın ıslanmamasına, mataralarda da ağızlarındaki silikona bakılmalı" ifadelerine yer verdi.

Edirne'deki tüketicilerin bu konuda çok dikkatli olduğunu söyleyen Aslan, ürünü bakıp inceleyip tekrar geri döndüklerini belirterek velileri bu konudaki duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.

Türkiye'nin tekstil açısından bakıldığında kalitede çok iyi olduğunu ifade eden Aslan, "Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen müşteriler de yerli ürün alıyorlar. Bir öğrencinin okul alışverişi pantolonunu, yazlığını, kışlığını, hırkasını, montunu, yeleğini alırsa en fazla 2 buçuk 3 arası tutuyor. Gelen bir müşterimiz 6-7 bini buluyormuş dedi ama böyle bir şey yok" şeklinde açıklamada bulundu.  

Fahrettin Baydar