Öğrenciler okuluna kavuştu

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Edirne'de 56 bin 616 öğrenci ders başı yaptı. Öğrenciler ilk ders zili ile okullarına kavuştu.

Öğrenciler okuluna kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz tatilinin son bulmasıyla birlikte 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. İlk defa çocukları okula başlayacak öğrenci velileri büyük heyecan yaşadı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren çocuklarıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan veliler okulun yolunu tuttu.

Veliler okulun önünde bekleyerek düzenlenen törene katılım sağladı.

Edirne'de 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Kurtuluş İlkokulunda tören gerçekleştirildi.

Törene katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, 1. sınıfa başlayan öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı. Vali Sezer ise çocuklara boyama kitabı hediye etti

Sezer, okula gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet ederek yeni dönemde çocuklara başarılı yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.

Halk oyunları gösterisinin ardından sınıflara geçerek öğrencilerle bir araya gelen Sezer ve beraberindekiler, öğrencilere boyama kitabı hediye etti.

Kentte 282 okulda 56 bin 616 öğrencinin ders başı yaptığını belirten Sezer, "Bu sene Valilik olarak sloganımızı 'Edirne Eğitim Yılı' olarak belirledik. Bu sene hem akademik hem de sosyal, sportif ve kültürel olarak eğitimin çıtasını en üst seviyeye çıkarmak için elimizden geleni ortaya koyacağız. Sürekli okullarda ve sahada olacağız" dedi.

Sezer, devamsızlığın azaltılmasına yönelik geçen yıl başlatılan projelerin artarak süreceğini de aktardı.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar