Öğrenciler hareketlilik getirdi

Öğrenci şehri olarak bilinen Edirne'de üniversite öğrencilerinin gelmesiyle birlikte hareketlilik yaşanmaya başladı. Yaşanan hareketlilik çarşı pazara yansıdı, esnafın yüzü güldü. Her hafta cuma günleri kurulan Kent Pazarı'nda yoğunluk yaşandı.

Öğrenciler hareketlilik getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşıl 40 bin öğrenci kontenjanına sahip Trakya Üniversitesi’ni kazana öğrencilerin kente gelmesiyle birlikte alışveriş hareketliliği yaşanmaya başladı. Kentte her hafta cuma günleri kurulan Kent Pazarı da bu kalabalıktan nasibini aldı.

Edirne’ye gelen 40 bin civarında üniversite öğrencisi aileleriyle birlikte kentteki esnaftan alışveriş yapıyor ve yemek yiyor. Edirne’de yaz sezonunda gurbetçi ve Bulgar turist yoğunluğunun ardından şimdi ise başlayan eğitim öğretim dönemi öncesi yaşanan öğrenci hareketliliği esnafa can suyu oluyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını yaparak müşterilerini beklemeye başlayan pazar esnafı hem Bulgar turist yoğunluğu hem de üniversite öğrencilerinin gelişi nedeniyle çifte bayram yaşadı. Havaların soğumaya başlaması ile kışlık alışveriş telaşına giren vatandaşlar da pazarın yolunu tuttu. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ