Nezaket ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyet, HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Özel ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özel, Demirtaş'a yaptığı ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunun altını çizdi.

Nezaket ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne F Tipi Cezaevi’nde CHP lideri Özel'e Demirtaş'ın avukatları aracılığıyla bir çağrı metni verildi.

Özel, daha sonra cezaevine giriş yaparak Demirtaş’la yaklaşık 2,5 saat görüştü. Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, geride kalan hafta içinde Doğu illerini tura çıkacağını ve öncesinde HDP eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek istediğini belirtti.

Özel, Türkiye’nin çıkarları için adımların birlikte atılması gerektiğini ifade etti.

Bu görüşmenin Türkiye’nin siyasi tarihindeki yerinin önemli olduğunu vurgulayan Özel, Demirtaş'ın kendisine avukatları aracılığıyla kitap hediye ettiğini ve kendisinin de Demirtaş’a kitap verdiğini belirtti. Özel, ayrıca Demirtaş'ın yazdığı kitapları okuduğunu dile getirdi.

-DOĞU VE GÜNEYDOĞU ZİYARETLERİ

CHP Genel Başkanı Özel, Demirtaş’ın yanı sıra Diyarbakır eski büyük şehir belediye başkanı iken terör örgütü üyesi olmaktan tutuklanan Selçuk Mızraklı ile de görüşme yaptı. Özel, Türkiye’nin Doğusunda yer alan 6 şehre gerçekleştireceği 6 günlük ziyaret programına başladığını duyurdu. Görüşmenin, bu ziyaretlerin başlangıç noktası olduğunu belirten Özel, Türkiye’nin sorunlarını çözmek için tüm aktörlerin önemli olduğunu vurguladı. Demirtaş’ın bu süreçte kilit bir aktör olduğunu belirten Özel, kimsenin kişisel veya siyasi çıkarlarını düşünerek hareket etmemesi gerektiğini dile getirdi.

-YENİDOĞAN ÇETESİ OLAYI: KAMULAŞTIRMA ÇAĞRISI

Bir gazetecinin "Yenidoğan çetesi" olayıyla ilgili CHP'nin yeterli tepki göstermediği iddialarına karşılık Özel, konuyla ilgili en sert açıklamaları yaptıklarını belirtti. Olayda adı geçen hastanelerin kamulaştırılması gerektiğini söyleyen Özel, Fetullah Gülen cemaatine ait hastanelerin kamulaştırılmasına benzer bir şekilde bu hastanelerin de devlet hastanesi olarak hizmet vermesi gerektiğini önerdi.

Hastanelerin sahiplerinin de devlet tarafından el konulması gerektiğini vurgulayan Özel, benzer olayların yaşanmasını önlemek için daha ileri adımlar atılması gerektiğini ve bu yöndeki tüm önerileri destekleyeceğini ifade etti.

-ANAYASA’NIN İLK DÖRT MADDESİ TARTIŞMASI

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili değerlendirmeleri sorulduğunda Özel, CHP'nin bu konuda net bir tutum içinde olduğunu söyledi. Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışmaya kapalı olduğunu vurgulayan Özel, Kaboğlu'nun yaptığı açıklamaların kişisel olduğunu ve parti politikalarıyla bağdaşmadığını belirtti.

Özel, ölen terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen hakkında da açıklamalarda bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Kişiler öldüklerinde öbür dünyaya veballe gidiyorsa herhalde bu dünyadan en çok veballe giden kişidir. Bunlara karşı tetikte olmak lazım. Devletin içine sızıp, devletin silahını devlete karşı kullanan bir örgütten bahsediyoruz. Bir kişi öldü diye örgüt bitmedi.” 

HABER MERKEZİ