Muhtarlar Günü törenle kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Edirne'de tören düzenlendi. Muhtarların elli üç bini aşkın sayı ile topluma hizmet eden devletin bağımsız olarak seçilen temsilcileri olduğunu aktaran Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı İrfan Tasmalı, 'Muhtar köyünde mahallesinde babadır amcadır , anadır , dosttur. Dert dinleyen dertleri çözmek için uğraş veren kamunun devletin temsilcisi , kanaat önderi güvenilen kişisidir' dedi.

Muhtarlar Günü törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

'Muhtarlar temsil ettiği köy ve mahalle sakinlerine ayrım yapmaksızın hizmet eder'

Muhtarların elli üç bini aşkın sayı ile topluma hizmet eden devletin bağımsız olarak seçilen temsilcileri olduğunu aktaran Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu Başkanı İrfan Tasmalı, 'Muhtar köyünde mahallesinde babadır amcadır , anadır , dosttur. Dert dinleyen dertleri çözmek için uğraş veren kamunun devletin temsilcisi , kanaat önderi güvenilen kişisidir. Hastaların , öğrencilerin, muhtaçların sorunlarını çözmeye çalışan görevlidir. Muhtar azaları ile birlikte mensubu olduğu ve temsil ettiği köy ve mahalle sakinlerine ayrım yapmaksızın hizmet eder.' Şeklinde konuştu.

Muhtarların ilçelerde kaymakam ve belediye başkanı, merkezde vali ve belediye başkanı ile ortak olarak sorunların çözümü ve dertlerin dermanı için çalıştığını söyleyen Tasmalı, 'Bizlerin bugün buraya toplanmamıza vesile olan bugünü bizlere armağan eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'a yüce meclisimize , bizleri hiç yalnız bırakmayan millet vekillerimize , sayın valimize , belediye başkanımıza , hizmeti geçen kurum ve kişilere şahsım ve temsil ettiğim muhtarlar adına çok teşekkür ediyorum sağ olun var olun İyi ki varsınız.' Dedi.

'Muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir'

Türkiye'de yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesinin, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu ifade eden Edirne Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Tosun; '19 Ekim 2015 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile, muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim tarihi "Muhtarlar Günü" olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın teveccühüne mazhar olan muhtarlarımız, bizzat yaşadıkları köy veya mahallelerindeki sorunları tespit ederek, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini belirleyerek ilgili makamlara aktarma ve takibini yapmaktadırlar.' İfadelerini kullandı.

Devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşla en yakın idari birimi olan muhtarların, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde halka ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirdiklerini dile getiren Tosun, 'Millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eden muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle, gerek milletimizin gerekse devletimizin temsilcisi olarak önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, tüm muhtarlarımızın "Muhtarlar Gününü kutluyor, ebediyete intikal eden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, görevde olanlara sağlık ve başarılı görevler diliyorum." Dedi.

Kumru Öngün