• Haberler
  • Edirne
  • Motokuryelere trafik kuralları konusunda eğitim verildi

Motokuryelere trafik kuralları konusunda eğitim verildi

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü eğitim büro ekiplerince, motokuryelere trafik kuralları konusunda eğitim verildi.

Motokuryelere trafik kuralları konusunda eğitim verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi Yunus Sezer geçtiğimiz haftalarda asayiş bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada motosiklet kazalarında yüzde 16 artış olduğunu belirtmişti. Vali Sezer ayrıca motosiklet kullanıcılarına kurallara uyum noktasında uyarılarda bulunmuştu. Oluşabilecek kazaların önüne geçmek amacıyla çalışma yapan polis ekipleri, düzenlendiği eğitim ile motkuryeleri bilgilendirdi.

Trafik polisleri tarafından Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen eğitimde motsikler sürücülerinin uyması gereken kurallar, temel motosiklet bilgisi, kask takmanın önemi trafikte hoşgörülü ve saygılı olma konularında bilgi verildi.

Motokuryelere bilgilendirici broşür de dağıtıldı. Motokuryeler, trafik ekiplerine teşekkür etti.

Motokurye Recep Baskın, "Herkes trafik kurallarına uymaya çalışıyor. Ama aramızda bu kuralları suiistimal eden kişiler de oluyor. Kask takmaya özen gösteriyoruz. Hızlı giden arkadaşları gördüğümüzde uyarıyoruz. Bu şekilde eğitimlerin verilmesi gayet güzel" dedi.

Eğitimlerin yıl içerisinde de devam edeceği belirtildi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar