Mis sabun atölyesi kuruldu

Edirne'ye Osmanlı'dan miras kalan mis meyve sabununun gelecek nesillere aktarılabilmesi için atölye kuruldu. Yetişkinler için kurulan atölye 10'dan fazla kursiyer, ekip halinde çalışma gerçekleştirdi.

Mis sabun atölyesi kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'ye Osmanlı'dan miras kalan mis meyve sabununun gelecek nesillere aktarılabilmesi için atölye kuruldu. Yetişkinler için kurulan atölye 10’dan fazla kursiyer, ekip halinde çalışma gerçekleştirdi.

Edirne Kent Müzesinde kurulan atölyede yetişkinlere ilk olarak mis sabun sanatı tanıtıldı.

Minimum 10'ar kişilik ekipler halinde eğitim alan kursiyerler mis sabun tarihi hakkında bilgi edinirken aynı zamanda deneyimleme fırsatı buldu.

Kursun Eğitimcisi Canan Gürcenan talebe göre farklı tarihsel sanatlar alanında eğitimler verildiğini dile getirdi.

Etkinliklerin her hafta Cumartesi günleri atölyeler şeklinde yapıldığını belirten Gürcenan, “Her hafta sonları Cumartesi günleri saat 14.00 ile 16.00 arasında eğitim veriyoruz. Bazen ebru yapıyoruz, bazen Edirnekari, bazen ise mis sabunları... Halktan gelen talebe göre kurs veriyoruz.” Dedi.

Gürcenan hedeflerinin yöresel olarak yapılmış geleneksel el sanatlarını gelen misafirlere tanıtırken onların eğlenmesini de sağlamak olduğunu belirtirken, “Bu bakış açısıyla beraber 1 yıldan beri 6 ila 7 binin üzerinde kursiyere eğitim verdik.” ifadelerini kullandı.

Yapılan ürünler etkinliğe katılan kursiyerlere atölye sonrası hediye edildi.

Sercan Güder

SERCAN GÜDER