• Haberler
  • Edirne
  • Minik pehlivanların çayıra çıkmasıyla güreşlerde tur heyecanı başladı

Minik pehlivanların çayıra çıkmasıyla güreşlerde tur heyecanı başladı

Edirne'de  663'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde minik pehlivanların çayıra çıkmasıyla güreşlerde tur heyecanı başladı. Kırkpınar'da 852 pehlivan 2 gün boyunca güreş yapacak.

Minik pehlivanların çayıra çıkmasıyla güreşlerde tur heyecanı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda bu yıl 663’ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Cuma namazının ardından, minik pehlivanların çayıra çıkmasıyla başladı. Türkiye Yağlı Güreşleri Federasyonu bu yıl format değişikli uygulamasına gitmesi nedeniyle er meydanında güreşçi sayısı azaldı. Bu nedenle 1 gün önce ön eleme ile başlayan güreşlerde bugün tur heyecanı yaşanıyor. Federasyonun kararı ile diğer güreşlerde 14 boyda derece yapan pehlivanlar puanlandı ve yüksek puan alanlar Kırkpınar Er Meydanına direk katılma hak kazandılar. Başpehlivanlık güreşlerinde ise bu yıl 40 pehlivan güreştirme kararı alındı. Güreşlere 32 başpehlivan direk katılırken dün 23 pehlivandan 8 başpehlivan tur güreşlerine katılmak için ön eleme güreşi yaptılar.

MİNİK PEHLİVANLARA ÇAYIRDA KAYBOLDU, HAKEMLER ZORLANDI

Minik pehlivanların çayıra çıkmasıyla  başlayacak an güreşlerde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Çayırda rakibiyle güreşen minik pehlivanların otların uzun olmasıyla kayboldular. Güreşleri yöneten hakemlere bu nedenle karar vermekte zorlandılar. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar