Milli Takım finallerde iddialı

Türkiye'nin ilk ve tek olimpiyat standartlarındaki parkuru Meriç Nehri'nde düzenlenen Avrupa Kürek Şampiyonası'nın ilk günü tamamlandı. Türkiye Kürek Milli Takımı baş antrenörü Sonat Doğan, ilk günkü yarışlarda Türkiye'ye yakışan sonuçları aldıklarını ifade etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milli Takım finallerde iddialı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa Kürek Şampiyonası devam ediyor. İlk gün müsabakalarında parkur belirleme ve eleme yarışları gerçekleştirildi. Finallere kalan isimler belli oldu. Türkiye Kürek Milli Takımı 35 sporcuyla finallerde boy gösterecek.

Türkiye Kürek Milli Takımı baş antrenörü Sonat Doğan, ilk günkü yarışlarda Türkiye’ye yakışan sonuçları aldıklarını ifade etti.

İlk günkü yarışlara 12 takımla katıldıklarını dile getiren Doğan, tüm takımın finallere kaldığını vurguladı.

İyi  bir hazırlık döneminden geçip şampiyonaya geldiklerinin altını çizen Doğan, “12 tekne sınıfında katıldık yarışlara. 12 tekne sınıfının 10 tanesiyle A finale kalacağımız garantilendi. Yarın sabah seansında 2 tane yarı final yarışımız var. Yani 12 ekiple katıldığımız U23 Avrupa Şampiyonası’nda 12 A Finali çekerek bir ilki gerçekleştireceğiz. Bizim için önemli bu 12 A finalinin kaç tanesinin madalyaya ulaşacağı hedefimiz çok sayıda madalya kazanmak, İstiklal Marşı’nı dinletmek ve bayrağımızı göndere çektirmek. İnanılmaz ve çok başarılı bir parkur var.  Daha önce söylemiştim, dünyadaki hemen hemen bütün kürek parkurlarını gördüm. Bu parkur en iyilerinden bir tanesi oldu. Hızla da gelişiyor. Yabancı ülkedeki antrenör ve yönetici arkadaşlarımızla da tanıştık. Onların fikirlerini de aldık herkes hayran kaldığını ve çok beğendiğini söylüyor. Böyle bir parkımız olduğu için çok mutluyuz. Yarın sabah seansındaki iki tane yarı finalden sonra umuyorum bir problem olmayacak. 12  ekiple a finalde olacağız. Sporda erken konuşmak doğru değil ama altın madalyaların ve bir sürü madalyanın geleceğine inanıyoruz.  Hedefimiz, hayalimiz ve çalışmamız bunu gösteriyor.  Ama dediğim gibi bu spor erken konuşmamam gerektiğini bilecek kadar tecrübeye de sahibim. İnşallah yarın yarışlardan sonra hep beraber kutlarız. O zaman kazandığımız madalyaları seve seve anlatırım sizlere” dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar