Meriç'ten 7 Madalya Çıkardık

Türkiye ve Edirne tarihinde ilk kez Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Meriç Nehri'ne kurulan parkurda gerçekleşen şampiyonada Türkiye Kürek Milli Takımı tarihinde ilk kez bu kadar yüksek madalya kazandı.

Meriç'ten 7 Madalya Çıkardık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Kürek Kulübü’nün kurulması ve Meriç Nehri’nde yerel organizasyonların yapılması ile nehirler su sporlarına ev sahipliği yapmaya başladı.
Önce ulusal turnuvalara ev sahipliği yapıldı. Ardından Gençler Türkiye Şampiyonası Meriç Nehri’nde kurulan doğal parkurda gerçekleştirildi.
Son olarak Türkiye ve Edirne’de bir ilk olarak Avrupa Kürek Şampiyonası’na ev sahipliği yapıldı.

Tüm Ekip Finallere Kaldı

Ülkede ilk kez gerçekleşen Avrupa Şampiyonası başka ilkleri de beraberinde getirdi. Türk Milli Takımı 12 ekip ve 35 sporcu ile katıldığı şampiyonada ilk defa tüm ekip olarak finallere kalmayı başardı.
Kürek Milli Takımı toplamda 7 madalya kazandı.
Milli takım madalya sıralamasında 9 madalyalı Romanya’nın ardından 7 madalya ile ikinci oldu. Milliler, tarihinde ilk kez bu kadar sayıda madalya kazandı.

Ev sahibi olarak taraftar desteğini arkasına alan Milli Takım, önce kulvar seçme ve eleme yarışlarını geçti. Ardından tüm ekip olarak finallere kaldı.

Madalyalar Peş Peşe Geldi

Milliler, 3 altın madalya kazanarak 28 ülkeden 600’e yakın sporcunun katıldığı şampiyonada 3 kez İstiklal Marşı’nı katılımcılara dinletti. Ardından 2 gümüş ve 2 bronz madalya geldi.

Madalya sıralamasına bakıldığında ise Romanya 9 madalya elde ederek birinci, Türkiye 7 madalya ile 2’inci, Polonya 3’üncü, İsviçre 4’üncü, Yunanistan 5’inci, Portekiz 6’ıncı, İtalya 7’inci, Hırvatistan 8’inci, Macaristan 9’uncu, Danimarka 10’uncu sırada yer aldı. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar