Meriç Nehrinde kürek hazırlıkları sürüyor

Edirne'de Meriç Nehri'nde düzenlenecek olan Gençler Türkiye Kupası için Parkur çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Meriç Nehrinin doğal bir parkur olduğuna dikkat çekti.

Meriç Nehrinde kürek hazırlıkları sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de ilk kez resmi olarak kürek şampiyonasının ev sahibi olacak. 12-14 Temmuz’da Meriç Nehri’nde düzenlenecek olan Türkiye Kupası için parkur hazırlıkları devam ediyor.

Organizasyon ilk olarak 13 Temmuz Cumartesi yıldız erkekler, yıldız kadınlar ve küçük erkekler ile master erkekler, master kadınlar ve master mix yarışları ile başlayacak. 14 Temmuz Pazar günü ise genç erkekler, genç kadınlar, küçük kadınlar ile master erkek, master kadın ve master mix kategorilerinde gerçekleşen yarışlar ile sonlanacak.

TED Edirne Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba. Meriç Nehri’nin doğal parkur olduğuna dikkat çekerken birçok organizasyonun olacağını da belirtti.

Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten İba, “Biliyorsunuz bu eylül ayında yapılacak olan Avrupa Kürek Şampiyonası ve eylülün ikinci haftasında yapılacak Balkan Kürek Şampiyonasının provaları gibi görülebilir bu. Ağustos ayında bir şampiyonamız daha var, Türkiye kupası. Arada bir milli takım elemesi var ve Türkiye’deki bulunan kulüplerin bu alanda yapacağı kamplar var. Ayrıca bir de milli takım kampımız var. Görüldüğü üzere şu anda sudaki çalışmalar devam ediyor. Nehrin genişliği 251 metre demiştik. Şu anda 9 parkurumuz, yarışçıların iniş ve biniş iskeleleri toplamda 4 tane olmak üzere, hemen arkamda gördüğünüz madalya iskelesi kuruldu.” Sözlerine değindi.

İba, yarışların Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’nden başlayarak Meriç Köprüsü’nde sona ereceğini söyledi.

Suyun içindeki kulvar hazırlıklarının ve finish çizgisinin neredeyse sonlandığını belirten İba, “Bütün hakem takip botlarından tutun da kullanılacak yardımcı ürünlerin hepsi federasyonumuz tarafından buraya nakledildi. Alandaki bütün temizlik çalışmaları, bütün sporcuların gereksinimleri ihtiyaçlarını karşılamak üzere bütün sistemler kuruldu. Heyecanla sporcularımızın geleceği günü bekliyoruz. Perşembe günü muhtemelen burada Antrenman için suya inmeye başlayacaklar. Cuma günü elemeler olacak. Cumartesi Pazar da final maçlarıyla bu şampiyonayı tamamlamış olacağız. Daha önce de söylemiştim burası artık resmi olarak bir Türkiye parkuru. Bütün amacımız dünyanın gözünü buraya çevirmek, Avrupa Türkiye Şampiyonasında yapacağımız ev sahipliğini dört dörtlük yapmak ve görücüye çıktığımız bu dönemde hiçbir eksiğimiz olsun istemiyoruz. Bu zamanda yaptığımız yarışmalar bu işin de bir provası olacak diye düşünülebilir” dedi.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar