Meriç Nehrinde 2000 metrelik kulvarlar kuruluyor

Meriç Nehrinde gerçekleşecek olan Gençler Türkiye Kupası hazırlıkları kapsamında 2 kilometrelik parkurlar kuruldu.

Meriç Nehrinde 2000 metrelik kulvarlar kuruluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de gözde turistlik yerlerinden olan Meriç Nehrinde 12-14 Temmuz’da gerçekleşecek U15, U17 ve U19 kategorilerindeki sporcuların yarışacağı Gençler Türkiye Kupası kapsamında Meriç Nehrinde hazırlıklar sürüyor. Nehre kurulan parkurların uzunluğu 2000 metre.

Müezzinoğlu Köprüsünden başlayan parkurlar Meriç Nehrinin önünde son bulacak. Cuma günü saat 9 da eleme müsabakalarıyla başlayacak olan Gençler Türkiye Kupası Pazar günü final müsabakalarıyla sonlanacak.

 U17 ve U19 kategorisindeki müsabakalar 2000 metrede, U15 kategorisindeki müsabakalar ise 1000 metrede gerçekleşecek. Start verildikten sonra bitiş çizgisine en hızlı gelen takım kazanacak.

Yarışalar ile ilgili bilgi veren TED Edirne Koleji Kürek Kulübü antrenörü Doruk Girişmen, “Olimpik olan her tekne sınıfı mevcut burada. Tekliden sekizliye kadar bütün tekne sınıfları var. 6 ekipten en hızlı hangisi önce gelirse o galip oluyor.” Sözlerine değindi.

Final müsabakası için 6 ekip bulmak gerektiğini dile getiren Girişmen, “Örnek olarak 8 ekip başvurmuş 4’erli iki yarış yapılıyor en iyi 6 ekip seçiliyor ilk 3’ler finale kalıyor. Her tekne sınıfında her ekip kulüp bazında bir kere yarışıyor” dedi.   

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar