26 Ülke sporcusu kürek çekecek

TED Edirne Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Baz Basın Yayın A.Ş Dijital Yayın Koordinatörü Ali Can Zeray'ın sunduğu canlı yayına konuk oldu. İba, Meriç Nehri'nde kurulan parkurun dünyanın tüm ülkelerinden rağbet gördüğünü söyledi. Baz Basın Yayın A.Ş'nin dijital mecradaki canlı yayınına konuk olan TED Edirne Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Avrupa Kürek Şampiyonası'na dair açıklamalarda bulundu.

26 Ülke sporcusu kürek çekecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küreğin başkentinin Edirne olduğunu vurgulayan İba, Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası’nın Avrupa Şampiyonası öncesi ikinci deneme yarışı olduğunu aktardı.
Eylül ayında gerçekleştirilecek Avrupa Kürek Şampiyonası’nın provalarının çok iyi geçtiğini ifade eden İba, “Şu anda onun bir provası bu. Emeklerimiz sonucunu verdi. Artık burada tam bir olimpik parkur oluştu. Bence dünyada eşi benzeri çok az olan bir parkur. Gururla seyrediyoruz. Bugün de yarışlar heyecanla başladı. Buranın keyfini çıkartıyoruz şu anda. Avrupa Kürek Şampiyonası’yla ilgili rezervasyonlar bitti. 26 ülkeden katılacak sporcular var. Sporcuların ve takımların kalacakları yerler, ulaşımı ve alanları belirlendi. Birkaç eksiğimiz var onları da gidereceğiz. Biliyorsunuz Avrupa Kürek Şampiyonası dünyanın sayılı organizasyonlarından biri. Sporcularımız şampiyonaya 3 gün kala kamp yapmaya gelecek. Onları burada misafir edeceğiz. Kürek camiasının bizleri takip edeceği bir organizasyon olacağını tahmin ediyoruz. Tüm paydaşlarla çok mutluyuz ve gururluyuz.” Dedi.
İba, Meriç Nehri’nden daha önce istifade edilmediğini dile getirerek, kurulan parkurun önemine değindi.
Parkurun kurulum aşamasında herkesin çorbada tuzu olduğunu ifade eden İba, tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.
Türkiye’deki tüm kürek yarışlarının Meriç Nehri’nde yapılacağını düşündüklerini belirten İba, “Sadece ulusal değil uluslararası sporcularında buraya sadece yarışlar için değil kamp yapmak için de geleceğini biliyoruz. Özellikle İskandinav ülkelerindeki sporcuların ülkelerindeki hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle burada kamp yapma isteği olduğunu biliyoruz. Kürekten yarışlarından sonra kano yarışlarının da Meriç Nehri’nde olacağını buradan duyuralım. Nehrin kenarındaki tribünlerin bir kısmının yapımı bitti. Diğer kısımlarda yapım işi devam ediyor. Devletimizin desteğiyle kısa sürede onu da bitireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Fahrettin Baydar