Meriç: 'Biz bunu 40 seneden beri yapıyoruz'

Meriç: 'Biz bunu 40 seneden beri yapıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dubai çikolatası, özellikle son dönemlerde popülerlik kazanmış, zengin malzeme içerikleriyle dikkat çeken bir tatlı.

Arif Meriç, bu tatlıyı uzun yıllardır üretse de, yeni adıyla daha fazla bilinir hale geldiğini, Dubai çikolatasının içerikleri genellikle kaliteli çikolatalar, farklı aromalar, kuruyemişler ve çeşitli dolgu malzemeleri ile zenginleştirilmiş, bu da ona özgün ve unutulmaz bir tat verdiğini söyledi.

Birçok kişi Dubai çikolatasının içinde ne olduğunu ve nerede satıldığını araştırıyor. Farklı malzemelerle zenginleştirilmiş tarifleri sayesinde hem göze hem de damağa hitap eden Dubai çikolatası Edirne’de de rağbet görüyor.

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, Biz bunu 40 seneden beri yaptıklarını ifade etti.

Popüler olmasıyla beraber içeriğini araştırdıklarını ifade eden Meriç, “İsmi çıkınca biz de şaşırıp kaldık. Biz bunu 40 seneden beri yapıyoruz. Diyorum ki ben Edirneli Arif Usta olarak demek ki güzel şeylere imza atmışız. Bugün dünya bu çikolatanın peşinde. Yayık tereyağı, kadayıf Antep fıstığı hepsi bir araya gelince size afiyetle yemek, yanında sade bir kahveyle keyfetmek düşüyor. İyi bir Dubai çikolatası için tereyağınız yayık tereyağı olacak. Onun içine girecek fıstık Antep fıstığıdır. Baklavalarda kullandığımız bu fıstık mutlaka çikolatanın içinde olacak. İçerisinde yerli tahin olacak. Tahin dökerken iplik gibi uzayacak. Çifte kavrulmuş kadayıfımızı da tereyağı ile karıştırıyoruz. Bu güzelliklerin hepsini bir araya topladıktan sonra sütlü çikolata ile Dubai çikolatamızı hazırlıyoruz. Karıştırdığımız malzemeleri kalıplara döküp çikolatamızı hazırlıyoruz. Çikolatayı yerken kadayıfı tahini fıstığı hissediyorsunuz.” Diye konuştu.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ