Memlekete dönüş yolculuğu sürüyor

Yıllık izinleri için memleketlerinden anavatana gelen gurbetçilerin hüzünlü dönüşleri devam ediyor. Uzun süreler seyahat etmek zorunda kalan gurbetçiler, arabalı trenlerle seyahati tercih ediyor.

Memlekete dönüş yolculuğu sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anavatanda tatilde olan gurbetçiler yaşadıkları ülkelere dönmek üzere yolculuklarına devam ediyor. Karayolunu tercih etmeyen gurbetçiler ise arabalı trenle seyahat ediyor.

Memlekete dönüş yolunda uzun saatler direksiyon başında araba kullanmak istemeyen gurbetçi sürücüler, araçlarını vagonlara yükleyerek yataklı tren yolculuğunda dinlenerek ulaşım sağlıyor.

47 yıldır Almanya’da ikamet ettiğini belirten Metin Taş, Türkiye’de üç ay kaldıktan sonra dönüş yolunda arabalı tren tercih ettiklerine değindi.

Her yıl arabalı tren kullanarak memleketlerine döndüklerini aktaran Taş, “Yolculuk 30 saat sürüyor ve tek şoför olduğum için trenle gitmeyi daha güvenli buluyorum. Ayrıca Bulgaristan’da yaşadığımız zorluklar nedeniyle de bu rotayı tercih ediyorum. Arabalı tren, Avusturya’ya kadar gidiyor, bu da yolculuğumu kolaylaştırıyor.” Dedi.

Taş, yolculuğun hem rahat hem de güvenli olduğunu dile getirdi.

Ülkeden ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyleyen Taş, “Ülkemizden ayrıldığımız için üzgünüz, ama artık dönüş vakti geldi. Türkiye’de geçirdiğimiz zaman her ne kadar güzel olsa da, Almanya’daki hayatımıza devam etmemiz gerekiyor.” Sözlerini kullandı. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ