• Haberler
  • Edirne
  • Mahalle muhtarından çocuklar için örnek kampanya

Mahalle muhtarından çocuklar için örnek kampanya

Edirne'nin Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, çocuklar için anlamlı bir çalışma başlattı. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu konuda bir farkındalık yaratmak için harekete geçen Uzel, 'Kitap Kardeşliği' sloganıyla kampanya başlattı.

Mahalle muhtarından çocuklar için örnek kampanya
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahalledeki kitaba erişimde zorluk yaşayan çocuklar başta olmak üzere diğer çocukların da bu konuda duyarlı olmasına katkı sağlamak amacıyla kitap bağış kampanyası başlatan Uzel, mahallesinde bir ilke imza attı.

“Kitap Kardeşliği” kampanyası ile çocuklarda paylaşma duygusunu arttırmayı da hedeflediklerini belirten Uzel,  “Çocuklarımızın paylaşma duygusunu öğrenmesi adına  kitaplarını muhtarlığımıza getirerek bu kampanyaya dahil olmalarını istiyoruz. Çocuklarımız evlerinde okuyup bitirdikleri kitaplar varsa muhtarlığımıza getirip onun yerine okumadıkları farklı bir kitabı alabilirler."dedi.

Kitap okumanın kelime dağarcığının gelişmesi açısından da çok önemli olduğunu aktaran Uzel, kampanyaya katkı sağlamak isteyen aileler ve çocuklarını muhtarlığa davet etti.

Evinde çözülmemiş test kitapları olanların da kitap alma imkanı olmayan öğrencilere katkı sağlayabileceğini belirten Uzel," Sevgili çocuklar her şey paylaştıkça güzel. Evinizde veya rafta bekleyen kitaplarınızı paylaşmaya davet ediyoruz” diyerek kampanyaya dahil olma çağrısında bulundu.

Çocuklara paylaşma duygusunu aşılamak isteyen Uzel ilk kitap bağışını kızları Lina ve Mina’ dan almanın mutluluğunu yaşadı. Annesinin bu şekilde bit kampanya başlattığını duyup muhtarlığa koşan çocuklar, evde okuyup bitirdikleri kitaplarını getirerek yerine farklı bir kitap aldı.

Çocuklara muhtarlığa gelmeleri konusunda çağrıda bulunan Uzel,  "Hem kitaplarını getirsinler, hem de istedikleri kitapla değiş tokuş yapsınlar.Paylaşmanın önemimi anlarken, aynı zamanda da yaz tatilini verimli geçirsinler" dedi.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ