• Haberler
  • Edirne
  • LGS'de başarılı olan öğrenciler TED Edirne Koleji'ni tercih etti

LGS'de başarılı olan öğrenciler TED Edirne Koleji'ni tercih etti

TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi LGS'de başarılı olan öğrencilerin ilk tercihi oldu. TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi'nin 'Bilim insanı Yetiştirme Programı'nı tercih eden öğrencilerin LGS'de elde ettikleri yüzdelik dilim ortalaması 1,84 olarak gerçekleşti.

LGS'de başarılı olan öğrenciler TED Edirne Koleji'ni tercih etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                TED Edirne Koleji Anadolu Lisesi Liseye Geçiş Sınavı(LGS)'de başarılı öğrencilerin tercih ettiği ilk adres oldu. TED tarafından düzenlenen Bilim İnsanı Yetiştirme Programı'nı tercih eden öğrencilerin geleceğin bilim insanı olması için çeşitli iş birlikleri de yürütülüyor.

 Türkiye'de sadece TED Okullarında uygulanan "Bilim insanı Yetiştirme Programı" (BİYP) dört yıllık bir lise programını bünyesinde bulunduruyor. BİY programının müfredatı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanmış ve üniversitelerin iş birliği ile yürütülüyor. Bilim insanı Yetiştirme Programı ile öğrencilere bilim okuryazarlığı, matematik okuryazarlığı, dijital okuryazarlık, yaşam ve kariyer yetkinlikleri kazandırılması hedefleniyor.

                TED Okulları tarafından yürütülen bu programa sadece LGS'de yüksek başarı elde etmiş öğrenciler kabul ediliyor. Bu kapsamında son teknoloji kullanılarak verilen eğitim sayesinde programa katılan öğrencilerin başarıları daha da artıyor.

                Programı tamamlayan öğrencilere ayrıca TED Üniversitesi tarafından yüzde 50 oranında burs imkânı da sunuluyor.

Ebru Yıldız Günenç